Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Otroški okus težko spremenimo, še težje gostinsko ponudbo. Krompir, prepojen z kdo ve kolikokrat uporabljenim rafiniranim oljem najnižje kakovosti, je jasno odsvetovano živilo. Tako je že od nekdaj, pa ga otroci še vedno prevečkrat jedo.

Pesa je sladka korenasta zelenjava, polna pomembnih vitaminov in mineralov. Pomaga razstrupljati, zniževati krvni tlak, krepi možgane in srce. Povečuje raven energije in vzdržljivost. Jejmo jo vročo ali hladno, v solatah ali juhah, da bi v celoti uživali v njenih naravnih hranilnih snoveh.

Odprtih rok in nasmejanega obraza me je pričakal na recepciji Welness SPA Centra Thermane Laško. Specialist ajurvede, dr. Ajith Chakrapani Somarajan. Pregled sva začela kar z vprašalnikom, ki sem ga izpolnila nekaj minut pred pregledom in na osnovi katerega je lažje presodil, kateri ajurvedski tip sem: vata, pita ali kapa (v dobesednem prevodu zrak, žolč ali sluz). To so tri doše (glavni elementi telesa), prisotne v vsaki celici, vplivajo pa tudi na naše počutje, sporazumevanje in način dojemanja sveta. Čeprav običajno pri vsakem prevladuje ena, včasih tudi dve, smo zdravi le, če so te v ravnovesju.

Banner - oglas5

NASLOV UREDNIŠTVA

Revija Preventiva
Cigaletova 5
1000 Ljubljana

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si