Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Po več kot štiri milijone prevoženih kilometrih je pri svojih šestdesetih, kot izučen strojnik, z bogato bero tehničnih izkušenj s področja manipulacij težke strojne in gradbene opreme, izdelal trak za hrbtenico, ki koristi možganom in morda podaljšuje življenje. »Pas razbremeni hrbtenico in ji pomaga, da se ta ves čas giba. Človeško telo je narejeno za gibanje, hrbtenica pa je steber telesa. In gibanje pomaga celemu telesu,« pravi inovator in zasebni raziskovalec, Srečko Pisnik iz Gornjega Grada v Savinjski dolini, ki je za svojo inovacijo že prejel več zlatih mednarodnih priznanj.

Raziskava 10 tisoč vprašanih v enajstih državah je pokazala, da bi 70 odstotkov vprašanih raje ostalo brez noge, kot da bi izgubili vid. Deset let življenja bi žrtvovali, samo, da ne bi oslepeli. Če želimo ohraniti dober vid do pozne starosti, je enkrat letno priporočljivo obiskati oftalmologa. Pravočasni oziroma preventivni pregled bo pomagal zaščititi oko.

Krompirjeve počitnice je preživela v Dubaju. Tako kot vsako leto. Pa ne zato, ker bi ji bilo tam tako zelo všeč, ampak zato, ker je popravljala zobe šejkom. »Ker si želijo sanjski nasmeh,« pravi Tina Fabjan, doktorica dentalne medicine, ves čas razpeta med Slovenijo in tujino. Ker se vrste hrepenečih po lepem nasmehu daljšajo, dela od jutra do večera.

NASLOV UREDNIŠTVA

Bcentermed, Barbara Černe s.p.
Na griču 7
3202 Ljubečna

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si