Kdo ne bi želel dočakati sto let ali več in se ob tem počutiti energičnega in sposobnega kot pri petdesetih ali šestdesetih. Bernardo LaPallo iz Arizone, ki je lani dočakal 114 let, je prisegal na preprost življenjski slog in zdravo prehrano.
V 115. letu je umrl, pa ne zaradi bolezni, ampak zato, ker se mu je ustavilo srce. LaPallo je trdil, da ni bil nikoli bolan. Do konca svojih dni je imel enak dnevni ritem, njegov recept za uspešno izogibanje vsem kroničnim boleznim, ki so kuga današnjega časa, pa je bil: vsakodnevno gibanje, redno spanje, pitje zadostnih količin vode, organsko sadje in zelenjava ter pozitivno razmišljanje. Vsako jutro je hodil, izogibal se je rdečemu mesu, ocvrti in hitri hrani. Hrana, na katero je dnevno prisegal, pa je bila: česen, čokolada, cimet, oljčno olje in med.
Česen je močan imunski ojačevalec, bojuje se proti raku in čisti jetra. Čokolada deluje protivnetno, zavira staranje in krepi imunski sistem. Cimet je začimba, ki zavira staranje, krepi imunski sistem, uravnava krvni sladkor in pozitivno vpliva na srce. Oljčno olje je odličen vir vitamina E, zdravih nenasičenih maščob, ki koristijo srcu. Deluje protivnetno in protirakavo. Z medom so stoletja zavirali staranje, zavirali vnetja in zdravili srce. Bernando je prisegal še na cela zrna, juhe in na zdrave jedi, kot so solate.
Njegov oče je bil zdravnik in je prav tako dočakal 98 let. Naučil ga je, kako dobro jesti in živeti. Bernando je rad bral, sestavljal sestavljanke in se ukvarjal z drugimi aktivnostmi, ki po njegovem podaljšujejo življenje. Predvsem pa je trdil eno: smo to, kar jemo. Več o njem si lahko preberemo na njegovi spletni strani Age Less, Live More.