Ena najstarejših začimb na svetu, kumina, vsebujeogromno vitaminov in mineralov in je izvrsten antioksidant.
Ena najstarejših začimb na svetu, kumina, vsebujeogromno vitaminov in mineralov in je izvrsten antioksidant.
Kumarice vsebujejo pomembna hranila, kot na primer vlaknine, vitamin K in celo probiotike. Kisle kumarice, skupaj s sokom v katerega so namočene, so postale zelo priljubljene pri športnikih, saj tako ohranijo raven soli v krvi. Sicer pa so zaželene tudi pri osebah, ki se borijo s previsokim krvnim tlakom. Za vas smo pripravili recept, kako narediti kumarice, ki so bolj zdrave kot kupljene v trgovini, saj vsebujejo manj a ravno prav soli.
Vsi smo že slišali o pregovornem zlatem žaru, ki ga pogosto enačijo z zdravjem, čilostjo in mladostjo. Toda namesto da uporabite podlago iz ličil, da dosežete zagorel videz, lahko to naredite s podlago iz zelenjave.
Jed na žlico boste zlahka pripravili iz sestavin v shrambi, je pa tudi zelo primerna za zmrzovanje. Seveda jo lahko prilagodite – spremenite jo z dodatkom katerekoli zelenjave, ki jo imate v hladilniku, na primer z brokolijem, s cvetačo ali stročjim fižolom. Jed je brez glutena, soje in oreščkov. Pa še prijazna denarnici.
Kar je grenko za usta, je zdravo za želodec, pravi star nemški rek. Grenka zelišča, ki so lahko odlična podpora prehrani, so ne le okusna, ampak tudi zdrava.