Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Potrebujemo:

oljčno olje

2 stroka česna

1 skodelica belega vina

450 g škampov

500 g špagetov

2 skodelici rukole

1 limona

sol

poper

 

Špagete skuhamo v slani vodi. Skodelico vode, v kateri so se kuhali špageti damo na stran, ostanek pa precedimo in pustimo ob strani.

Na drobno narežemo česen, prepražimo na oljčnem olju, dodamo škampe in jih dušimo deset minut.

Prelijemo z belim vinom in na zmernem ognju kuhamo nekaj minut.

V omako stresemo špagete, dodamo limonin sok in na drobno narezano rukolo. Posolimo in popopramo in sveže pojemo.

Po potrebi dodamo vodo, v kateri so se kuhali špageti.

 

NASLOV UREDNIŠTVA

Bcentermed, Barbara Černe s.p.
Na griču 7
3202 Ljubečna

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si