Uredništvo

Življenju dodajamo leta, letom dodajamo zdravje.
 
Slovenci smo po dolgosti življenja peti narod na svetu. Lepo se sliši.
 
In vendar je, kot vse kaže, tudi pri nas medicina, za srčno-žilnimi boleznimi in rakom, tretji povzročitelj prezgodnjega odhoda s sveta. Že pred desetletji smo zasnovali revijo Zdravje, zdaj pa je tu Preventiva, ki nam bo iz meseca v mesec kazala pot, kako naj skrb za svoje zdravje prevzamemo sami; da bomo dodali življenje letom in letom zdravje.
 
Barbara Černe

Potrebujemo:

  • 1,5 skodelice neslane piščančje juhe
  • 1,5 skodelice manj mastnega mleka
  • 1 skodelica nekuhanega tefa
  • ½ žlice soli
  • 50 gramov drobljene gorgonzole
  • ¼ skodelice kisle smetane
  • ¼ čajne žličke črnega popra
  • ¼ skodelice v posodi prepraženih češnjevih paradižnikov
  • svež timijan

 

V manjši posodi zmešajmo piščančjo juho in mleko ter zavrimo. Vmešajmo tef in solimo.

Pokrijmo in rahlo vrimo 20 minut, dokler se voda na vpije, občasno premešajmo. Posodo odstranimo s štedilnika. Vmešajmo drobljeno gorgonzolo, kislo smetano in poper. Mešanico tefa razdelimo na 6 krožnikov, pokrijmo s prepraženimi paradižniki in potresimo s svežim timijanom.

NASLOV UREDNIŠTVA

Bcentermed, Barbara Černe s.p.
Na griču 7
3202 Ljubečna

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si