by Manca Cvetko
Potrebujemo:
Biskvit:
15 dag kvinojine moke
15 dag kokosovega olja
15 dag temne, 80% čokolade
15 dag kokosovega sladkorja
6 jajc
žlica kokosove smetane
1/2 male žličke vanilije v prahu
1/2 bio pecilnega praška/vinskega kamna
Nadev:
pretlačene marelice, ki smo jih 5 minut segrevali
Glazura:
10 dag temne čokolade
10 dag kakavovega masla
Pripravimo:
Biskvit: Nad segrevano vodo v posodi raztopimo nalomljeno čokolado, kokosovo smetano in kokosovo olje. Rahlo vmešamo kokosov sladkor, vanilijo in na koncu stepene rumenjake. Posebej stepemo beljake, bio pecilni prašek vmešamo v moko. V čokoladno zmes z rumenjaki izmenično rahlo vmešavamo beljake in moko. Zmes zlijemo v tortni model, ki ga oblozimo z naoljenim peki papirjem. Pečico segrejemo na 175 stopinj. S peki papirjem model tudi prekrijemo. Pečemo približno 45 minut. Ohlajen biskvit prerežemo enkrat ali dvakrat po višini. Vsako plast premažemo na debelo z domačo marelično marmelado.
Glazura: Nad vodo v posodi raztopimo čokolado in kakavovo maslo. S tem prelijemo torto, okrasimo z naribano čokolado, jagodami in rastlinsko smetano.