Potrebujemo:
1 jogurtov lonček ne kuhane ajdove kaše
1 liter riževega mleka
250 g mletih mandljev
150 g lešnikov
Herbalife šejk, pirino moko
čokolado za oblivanje
Ajdovo kašo namočimo v riževem mleku za 5 minut, nato jo kuhamo do mehkega zrnja (okoli 10 minut). Medtem, ko se ajdova kaša hladi naredimo testo, ki mora biti krhko (navodilo spodaj). V ohlajeno kuhano kašo dodamo mlete mandlje in zmešamo vse skupaj s paličnim mešalnikom. Ohlajeno testo natrgamo in ročno vmešamo med kašo in druge sestavine. Stresemo v servirno posodo in postavimo v hladilnik za okoli 30 minut da se strdi, oblijemo po vrhu s čokolado in posujemo lešnike v koščkih.
Kako pripravimo testo s pirino moko:
V posodo damo 150 g pirine moke, 1 pecilni prašek, 150 ml vode in eno banano za sladkobo. Vse skupaj zmešamo in damo v pečico na 200 °C za pol ure.
oglasno sporočilo