Potrebujemo:
- 2 žlici oljčnega olja (posamično)
- 2 kosa piščančjih prsi brez kosti, narezanih na koščke
- sol in poper
- omako (po želji)
- 1 kupček sesekljanega brokolija
- ½ skodelice na tanko narezane čebule
- 1 žlico opečenih sezamovih semen
- limono
Pripravimo:
Pri srednji temperaturi v veliki posodi segrejmo žlico oljčnega olja. Dodajmo piščančje prsi, posolimo in popoprajmo. Popecimo okoli 5 minut, občasno obrnemo, dokler meso ne porjavi in se skuha. Medtem ko se meso peče/kuha, pripravimo omako. Potem ko meso porjavi, dodajmo žlico oljčnega olja in brokoli. Kuhajmo še 3 minute, dokler brokoli ne postane svetlo zelen. Zmešamo s sojino omako in kuhajmo še minuto. Odstranimo z ognja in posujmo s čebulo in sezamovi semeni. Po želji pokapamo z limono.