Potrebujemo:
Limonina omaka
1 skodelico peteršilja
½ skodelice koriandra
½ skodelice mete
½ skodelice grobo seseskljane čebule
1 žlico stisnjenega česna
sok 1 limone
⅓ skodelice oljčnega olja
Cvetačni zrezki
1 velika glava cvetače
4 žlice estra deviškega oljčnega olja
4 žličke prekajene paprike
sol in sveže mlet poper po okusu
Naredimo zeliščno omako: V mešalniku mešamo peteršilj, koriander, meto, čebulo, česen, sok ene limone in oljčno olje, dokler zmes ne postane popolnoma tekoča. Omaka zdrži v hladilniku teden dni.
Naredimo cvetačne zrezke: Cvetačo narežemo na centimeter debele rezine. Iz ene glave dobimo kakšnih 8 rezin. Vsako stran cvetače premažimo z žličko oljčnega olja. Obe strani vsakega kosa potresemo s papriko, soljo in poprom. Zapecimo vsak kos z obeh strani do zlatorumenega, 3–4 minute na vsaki strani. Po dva zrezka (rezini cvetače) prelijemo z zeliščno omako in postrežemo.