Potrebujemo:
4 čajne žličke nesoljenega masla
5 tanko narezanih majhnih stebel zelenega česna
3 stroke drobno sesekljanega česna
košer sol za okus
1/2 skodelice svežega ali zamrznjenega zelenega graha
2 majhni oprani, na koščke narezani glavi solate
sveže mlet črni poper po okusu
Segrejmo maslo v ponvi na srednjo temperaturo. Dodajmo česen, začinimo s soljo. Dodajmo grah in ga pražimo do svetlo-rjavega. Preostalo maslo zmešamo s solato, ki ji dodamo žlico vode. Prepražen grah polijemo čez solato.
Potrebujemo:
fileje trske brez kože
1 žlico gorčičnih semen, rahlo zdrobljenih
4 čajne žličke nesoljenega masla
2 drobno sesekljani šalotki
4 skodelice svežega ali odmrznjenega graha
košer sol in sveže mlet črni poper, po okusu
2 čajni žlički oljčnega olja
grobo sesekljan koper za okras
Trsko enakomerno premažemo z gorčičnimi semeni in mariniramo v hladilniku dve uri. Medtem stopimo maslo. Dodamo šalotko in kuhamo do mehkega. Dodajmo grah, skodelico vode, sol in poper in delno pokrijemo. Kuhamo, dokler se omaka ne zredči. ¾ omake zmiksamo v pire in ohranjamo toplo. Segrejmo olje na srednjo temperaturo ter trsko z obeh strani dobro zapecimo do zlato rjave barve. Posolimo in prelijmo z grahovim pirejem. Okrasimo s koprom.
Potrebujemo:
- 2 žlici oljčnega olja (posamično)
- 2 kosa piščančjih prsi brez kosti, narezanih na koščke
- sol in poper
- omako (po želji)
- 1 kupček sesekljanega brokolija
- ½ skodelice na tanko narezane čebule
- 1 žlico opečenih sezamovih semen
- limono
Pripravimo:
Pri srednji temperaturi v veliki posodi segrejmo žlico oljčnega olja. Dodajmo piščančje prsi, posolimo in popoprajmo. Popecimo okoli 5 minut, občasno obrnemo, dokler meso ne porjavi in se skuha. Medtem ko se meso peče/kuha, pripravimo omako. Potem ko meso porjavi, dodajmo žlico oljčnega olja in brokoli. Kuhajmo še 3 minute, dokler brokoli ne postane svetlo zelen. Zmešamo s sojino omako in kuhajmo še minuto. Odstranimo z ognja in posujmo s čebulo in sezamovi semeni. Po želji pokapamo z limono.
Potrebujemo:
- 2 žlici masla
- 1 olupljeno čebulo
- narezano steblo zelene
- 3 skodelice piščančje juhe
- 8 skodelic brokolija
- 3 žlice večnamenske moke
- 2 skodelici mleka
- črn poper
Pripravimo:
V srednje velikem loncu raztopimo 2 žlici masla in dodajmo narezano čebulo in zeleno. Ko se zmehčajo, dodajmo brokoli in jušno osnovo, pokrijmo in pustimo rahlo vreti 10 minut. Kuhano dajmo v mešalnik in dobro premešajmo. Po želji vmešamo mleko in maslo, lahko tudi smetano, in poljubno posolimo ter popopramo.
Potrebujemo:
liste sveže špinače
2 žlici limoninega soka
1/4 skodelice oljčnega olja
nekaj kapljic Stevije
1 pretlačen avokado
1/4 skodelice narezanih orehov
nejodirano Piransko sol
Pripravimo:
Špinačo operemo in posušimo (najbolje s papirnato brisačo). Zmešamo limonin sok, olje in Stevijo; dodajmo kocke avokada. V špinačo vmešamo orehe, avokado ali koščke tofuja, lahko tudi perutnine.