Simon Štampar in žena Anja iz podjetja Varius design sta povezala naravo in kreativnost. Lani sta ustvarila prvi vzglavnik s polnilom iz lesa. Za zdravo spanje in lepe sanje. Vzglavnik, ki sta ga poimenovala Sweet dreams, je prejel tudi priznanje Mestne občine Celje.

Ideja za vzglavnike se je rodila lani, na božičnem sejmu v Nemčiji, ko sta se spoznala s cemprinom pojasnjuje Štampar: »Žena Anja, ki je sicer dizajnerka, si je umislila, da bi se začela ukvarjati z vzglavniki. Ker se ukvarja z dizajnom, so takšni tudi vzglavniki. Dizajnirani. Vzorec na vzglavniku spominja na slovenski kozolec. Novembra sva videla les, decembra pa že naredila prvi vzglavnik.« Cemprin je visokogorska drevesna vrsta bora, ki jo najdemo v Alpah in v Karpatih. V Sloveniji pa cemprin najdemo samo na Smrekovci, Raduhi in Peci. Cenovno je med najdražjimi na trgu a so znanstvene raziskave avstrijskega inštituta za zdravstveno tehnologijo pokazale, da se na posteljah iz cemprina kvalitetnejše spi. Različne znanstvene študije so dokazale, da les cemprin prihrani na noč tudi do 3500 utripov, pozitivno vpliva na duševno zdravje, krepi krvni obtok in regulira živčni sistem.

Vzglavnika, ki sta mešanica bombaža in lana, sta na voljo v dveh velikostih in v dveh različnih potiskih, sicer jo je možno potiskati tudi po naročilu. »Potiskana grafika na vzglavniku v nas vzbuja nostalgične trenutke, ki spominjajo na tradicionalne vzorce naše kulturne dediščine s pridihom modernega stila,« še dodaja Štampar. Če se vzglavnik po letu in pol »posede«, stranki brezplačno dostavijo novo polnilo.

Za vzglavnik odštejemo med 38 in 69 evrov.