Štirje študenti in čebele

Skupina štirih študentov iz Dolenjske se je podala pot svojih prvih podjetniških korakov. Osnovali so naravno kozmetiko iz voska in medu. Na letošnjem 52. MOS-u so bili prepoznani kot MOS-ov podjetniški talent.

Aktivno oglje morda nič kaj lepo ne zveni, a je lahko ključen, ko gre za dobro počutje in lepoto. Ste že kdaj slišali za obrazne maske, sladoled ali zobne paste z ogljem?  Ko gre za vzdrževanje zdravja in dobrega počutja je pravzaprav lahko zelo koristna snov, ki jo je dobro imeti vedno pri roki.

Kaj nas spominja na poletje? Sveže pokošena trava, vonj po morju in še kaj. Tu so še poprova meta, sivka ali limonina trava … Morda niso na vrhu našega seznama a so odlična eterična olja, primerna za poletje.

Nohti so odraz splošnega zdravja in počutja. Poliranje ali okužba lahko povzroči, da se nohti lomijo, še večji negativni vpliv pa ima lahko nepravilna prehrana in prehrana s preveč sladkorja negativni vpliv na nohte. Če se nohti lomijo, luščijo ali če se na njih delajo bele pege, nam morda primanjkuje nekaj ključnih hranil. Šibki in krhki nohti so znak, da nam primanjkuje beljakovin, železa in cinka.  Teh šest vrst hrane pomaga, da bodo nohti izgledali lepše in bolj zdravi.