Čista eterična olja imajo večjo moč kot se zdi ...

Motnje urogenitalnega sistema

Izostanek menstruacije

Naredimo čaj iz hmelja, komarčka in rožmarina, ki mu dodamo kapljico eteričnega olja origana. Za masažo si pripravimo naslednjo mešanico: 50 ml olja ognjiča, po 10 kapljic žajblja in kamilice, 5 kapljic olja materine dušice in 3 kapljice olja komarčka. Trebuh masirajmo dvakrat dnevno.

PMS

Pijmo čaj iz hmelja in kamilice, ki mu dodamo 2 kapljici eteričnega olja ciprese. Če so menstruacije obilne, dodajmo liste koprive.

Menopavza

Pijmo čaj iz vinske trte in hmelja, ki mu dodamo 2 kapljici eteričnega olja ciprese. Dvakrat tedensko pa v kad nakapajmo 5 kapljic eteričnega olja ciprese in 2 kapljici žajbljevega olja.

Srčno-žilne tegobe

Razširjene vene

Dva- do trikrat dnevno spijmo po skodelico čaja na osnovi bodeče lobodike in borovnice, ki mu dodamo 2 kapljici eteričnega olja limone. Masirajmo spodnje ude, od spodaj navzgor, brez močnih pritiskov, s pomočjo naslednje mešanice: premešajmo 50 ml ognjičevega olja po 10 kapljic ciprese in pomaranče in 5 kapljic limoninega olja.

Visok krvni tlak

Dva- do trikrat dnevno pijmo čaj iz oljčnih listov in črnega ribeza, ki mu dodamo 2 kapljici eteričnega olja limone. Napitek preprečuje aterosklerozo. Za inhalacijo pa potrebujemo eterično olje sivke in poprove mete, ki ga nakapljamo na vatirano palčko in vdihujemo. 

Živčni sistem

Depresija

Vsak dan vzemimo žličko matičnega mlečka, v katero smo dodali 2 kapljici eteričnega olja pomaranče in kapljico žajbljevega olja ali poprove mete. Ko smo nerazpoloženi, kanimo 2 kapljici eteričnega olja poprove mete in sivke na robček in vdihujmo po potrebi.

Alzheimerjeva bolezen

Vsako jutro vzemimo žličko matičnega mlečka, ki mu dodamo kapljico eteričnega olja hijacinte in po kapljico žajbljevega ali rožmarinovega olja. Na robec nakapljajmo 2 kapljici eteričnega olja hijacinte in vdihnimo tri- do štirikrat dnevno.