Nohti so odraz splošnega zdravja in počutja. Poliranje ali okužba lahko povzroči, da se nohti lomijo, še večji negativni vpliv pa ima lahko nepravilna prehrana in prehrana s preveč sladkorja negativni vpliv na nohte. Če se nohti lomijo, luščijo ali če se na njih delajo bele pege, nam morda primanjkuje nekaj ključnih hranil. Šibki in krhki nohti so znak, da nam primanjkuje beljakovin, železa in cinka.  Teh šest vrst hrane pomaga, da bodo nohti izgledali lepše in bolj zdravi.

Losos

Dobre maščobe, ki jih najdemo v ribah, igrajo ključno vlogo pri vlaženju nohtne posteljice. Sardele ali losos imajo tudi veliko fosforja, ki pomaga pri rasti in obnovi tkiva ter celic, ki tvorijo nohte.

Mandlji

Niso le odličen prigrizek, mandlji na nohte delujejo čudežno. Imajo veliko selena in biotina, ki sta dva minerala, ki jih nohti močno potrebujejo.

Jajca

Domača, organska jajca, so bogata s hranili in z žveplom, ki pomaga pri tvorbi keratina. Znano je, da imajo tudi veliko biotina in B-kompleksa, ki pomaga pretvoriti hrano v energijo in ki ga potrebujemo za izboljšanje krhkih nohtov.

Oranžna zelenjava

Če je oranžna in gleda iz zemlje, ima najbrž visoko koncentracijo vitamina A, ki je odličen za nohte. Korenje, sladek krompir in buče niso le okusne, ampak imajo tudi veliko vitamin C in antioksidantov.

Fižol

Ker je poln beljakovin, je fižol nujno potreben za zdravo rast nohtov. Vsebuje veliko železa, cinka in biotina oziroma vse, kar potrebujemo za zdrave nohte. Dober je s polnozrnatim rižem.

Datlji

Da bi zadovoljili potrebe po sladkem pa izberimo datlje. Bogati so z železom, ki nam pomaga ojačiti nohte. Prehrana s pomanjkanjem železa povzroča lomljenje nohtov in njihovo počasno rast.

 

Poleg tega da pomaga nohtom, našteta hrana izboljša splošno zdravstveno stanje.

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si