Iščete kremo, ki bo vlažila in pomlajevala obraz? Izberite takšno, ki bo ustrezala vašemu tipu kože.

Tipi kože

"Normalna" koža

Če imate normalno kožo, verjetno nimate posebnih težav. Običajno so pore majhne, ten pa enakomeren. Koža lahko izgleda 'normalno', a to ne pomeni, da vam je ni treba negovati. Ustrezajo vam naravne oziroma veganske vlažilne kreme, ki imajo veliko antioksidantov, ki kožo pomlajajo.

Mastna koža

Če imate mastno kožo, ne obupajte! Ta tip kože zahteva posebno nego. Včasih je lahko koža videti in občutiti mastna; s srednje velikimi porami ste morda še bolj občutljivi na nečistoče. S pravimi naravnimi izdelki za nego kože in malo predanosti lahko videz in počutje vaše kože bistveno izboljšate.

Mešana koža

Tisti z mešano kožo imate neenakomerno razporejene mastne do suhe predele na obrazu. Če imate suha lica ali kožo pod očmi ter mastno »T-območje« (čelo, nos in brado) imate verjetno ta tip kože. Nasprotno lahko imate suho T-območje in mastno kožo na drugih področjih. Pri temu tipu kože uporabite organski vlažilni losjon ali kremo.

Domači naravni vlažilci

Organske sestavine lahko delajo čudeže na koži. Verjetno že rastejo okoli hiše in jih lahko poskusite takoj.

Oljčno olje

Za tiste, ki imate mastno ali mešano kožo, bo oljčno olje odlična naravna vlažilna krema, ki ne bo mašila por. Če potrebujete piling, poskusite zmešati žlico olja z naravno morsko soljo. Olje uporabimo tudi za odstranjevanje odmrle kože, da bo ta videti pomlajena.

Ekološko kokosovo olje

Ekološko kokosovo olje uporabite kot losjon za vlaženje obraza. Še posebej koristi tistim s suho kožo. Nedavne študije so pokazale, da kokosovo olje bistveno izboljša vlaženje kože; ima tudi antiseptične lastnosti.

Olje konopljinih semen

Olje konopljinih semen učinkovito vlaži obraz in pomaga vlažiti suho kožo. Ima veliko antioksidantov in protivnetne lastnosti, ki lahko ščitijo pred staranjem.

Kumara

Kumara ima vlažilne lastnosti. Silicijev dioksid v kumarah je bistvena sestavina zdravega vezivnega tkiva. Bogata je s kalijem, vitaminom C in folno kislino. Zmešajmo jogurt in kumaro in jo nežno uporabimo kot masko. Po 15 minutah odstranimo masko z mlačno vodo. Občutek bo osvežilen.

Čebelji vosek

Zapleten, vendar zelo učinkovit vlažilni recept je tudi tisti s čebeljim voskom. Zmešajmo 110 gramov organskega mandljevega olja v 30 gramov raztopljenega čebeljega voska. Odstranimo z ognja, dodajmo 2 dcl destilirane vode, 10 kapljic olja vitamina E, 10 kapljic eteričnega olja sivke in mešamo, dokler se zmes ne ohladi. Kremo uporabljamo dnevno ali zgolj za zdravljenje suhih lis.

Kaj je najboljša naravna in organska vlažilna kozmetika?

  • ki je primerna za vse tipe kože
  • ki prodre in vlaži 7 plasti globoko v kožo
  • ki zboljša novo rast celic za 6 do 8 stopenj nad običajnimi vrednostmi
  • ki ne vsebuje rafiniranih, hidrogeniranih ali beljenih olj
  • ki je iz hladno stiskanih olj