»Iz središča zemlje potegnem energijo v sebe in tebi predam energijo. Čutila boš toploto, ugodje, udobje. Težave imaš v prvi in drugi čakri, tudi nadledvična žleza ni v najboljšem stanju, občasno – ko ta ne dela dobro –, čutiš bolečine v ledvicah in želodcu, takrat najbrž čutiš dvojni utrip v srcu. Sklepam da tudi slabo spiš,« je ob polaganju rok na moje telo težave naštevala energetska terapevtka Uljana Brunšek.

In še kako prav ima, sem si mislila. »S to zemeljsko energijo te bom napolnila, uravnale se ti bodo čakre in začela boš spati. Ko bom tvoje telo napolnila z energijo, bo ta začela sama potovati po telesu navzgor in bo na neprisiljen način uravnavala vse ostale dele telesa,« je še poudarila.

Gre za prastaro energijo, podkrepljeno s sodobnimi znanstvenimi metodami v klinikah in laboratorijih NASA. Odkrila jo je ameriška fizičarka Barbara Ann Brennan, in sicer pri južnih Indijancih, danes pa to znanje izšolani terapevti po vsem svetu prenašajo naprej. Energetska medicina nas poveže z našim osebnim virom energije, na katerega ob vse hitrejšem ritmu življenja pozabljamo. Pozabljamo na to, da se vrelec mladosti skriva v vsakem od nas in da se pravzaprav lahko sami zdravimo. In nemalokrat do samoozdravitve res pride.

Mnogi še potrebujejo malo pomoči, da telo najde potrebno moč, da se samozdravi. Obisk pri Uljani Brunšek bo kot nalašč za to, da se bomo energijsko nahranili in spet pognali v vsakdanji ritem. Deset odstotkov energije, ki nam jo da Brunškova, ostane, kot pravi, v njej. Ko zdravi druge, zdravi sebe.

Brunškova je bila učenka dr. Suzane Landripet, ki je tudi napisala knjigo o energetski samopomoči in podrobneje pisala o simptomih primanjkljaja energije in težavah, ki sledijo. Energetska medicina temelji na zakonitostih fizike in kvantne fizike, zato kontraindikacij ni.

Terapija traja kakšnih 40 minut in je dober podpornik klasični medicini. »Če se pripravljamo na operacijo, pomaga, če pridemo pred njo in po njej. Telo bo lažje sprejelo tujke, pa tudi okrevanje bo bistveno hitrejše kot sicer,« pravi Brunškova. Telo, ki ima visoko raven energije, v celoti izkoristi tudi morebitne vitamine in minerale, kar se v primeru, ko imamo šibko telo, ne zgodi.

Terapija pomaga pri zvinih, zlomih, z njo pa krepimo tudi vzdržljivost in moč. Še zlasti priporočljiva je za športnike, pomaga pa pri dvigu koncentracije, zmanjšanju stresa in številnih drugih težavah.

Subtilna energija Zemlje, od katere smo odvisni vsi, tudi rastline in živali, je osnovna življenjska energija, ki jo imenujemo tudi matrix. Poznalo je je mnogo civilizacij. Uporabimo jo kot podaljšano roko klasične medicine, ki nadaljuje svoje delo, ko ta doseže svoje meje.