Obstajajo ljudje, ki komunicirajo z živalmi in trdijo, da znajo reševati njihove fizične in čustvene težave. Pogosto lahko to storijo, ne da bi žival sploh videli: kar preko telefona ali ko vidijo njeno fotografijo. Nekateri žival preprosto občutijo, ko jim ta želi nekaj sporočiti.

Živalski psihologi »Ljudem, ki komunicirajo z živalmi, pogosto pravimo živalski psihologi,« pravi komunikologinja Jane Meggitt. Z živalmi se povežejo telepatsko. Žival 'pošlje' osebi 'slike', ta pa jih občuti na različne načine, včasih tudi kot bolečino v predelu telesa. To, kar žival 'pove', živalski psiholog prevede v človeški jezik.

Iz groba Nič kaj nenavadnega ni, da lahko psiholog 'bere' tudi sporočila umrlih živali. V tem primeru mu pravimo živalski 'medij'. Ljudje, ki žalujejo za pokojno živaljo, se nanj običajno obrnejo takrat, ko želijo vedeti, da je z njihovim ljubljencem tudi po smrti 'vse v redu'.

Goljufije ali dejstvo Nekateri ljudje trdijo, da znajo komunicirati z živalmi samo zato, ker želijo priti do denarja. Kako ločiti goljufa od verodostojnega psihologa? Ko ga nagovorimo oziroma prosimo za pomoč, mu dajmo čim manj informacij o hišnem ljubljenčku. Poslušajmo dejstva in si zapisujmo. 'Vaš pes ne mara sive mačke. Dobro se ujema s črno in progasto, sive mačke pa se boji.' Če osebi ne povemo, da pes živi z mačkami teh barv in če teh podatkov nismo objavili v kakem spletnem forumu, potem pomeni, da je psiholog 'pravi'. Če pa nam pove le, da si žival želi, da smo več z njo ali da je osamljena, ko gremo od doma, pa verjetno res ne potrebujemo komunikatorja, da to odkrije.

Šepetalci Tudi šepetalci konjev ali psov so – čeprav diagnoze ne morejo postaviti preko telefona – živalski komunikologi. Morda nimajo telepatskih sposobnosti, imajo pa prirojeno razumevanje čutenja živali in njihovih reakcij.

Branje govorice telesa Tudi če ne verjamete, da lahko beremo živalske misli, ni dvoma, da učenje branja govorice telesa ponuja velik vpogled v živalski um. Z držo ušesa in repa žival pokaže, kdaj je vesela, depresivna, jezna, prestrašena ali razburjena. Bodimo pozorni na to in se naučimo sporazumevanja z živalmi.

Če mislite, da lahko komunicirate z živalmi, se morda za vas odpira nov poslovni svet. Veseli bomo, če boste z nami delili kakšno nenavadno izkušnjo, ki ste jo imeli z živaljo. Pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..