Dva ali trije izpuljeni lasje z mešički vred so dovolj, da izvemo, kakšno je naše zdravstveno stanje. V laseh so namreč zapisane ključne informacije o zdravju in počutju. Analiza las nam razkrije, česa telesu primanjkuje in česa imamo preveč.

Lase, tudi barvane, plešastim pa obrvi, izpulijo v Ljubljani. Lase z mešički vred poskenirajo v bioresonančnem skenerju, odčitke v obliki informacij pa po mailu pošljejo na analizo v laboratorij v nemški Hamburg. V kakšnih dvajsetih minutah s povratno pošto dobijop poročilo v slovenskem jeziku. Mineralogram, kot se poročilo imenuje, na približno tridesetih straneh razkrije, v kakšnem stanju je naše telo. Ob tem ponudi še individualne rešitve za samopomoč. Mineralogram pregledamo skupaj s strokovnjakom, ki nam rezultate podrobneje raztolmači in nam predlaga, na kakšen način naj v telesu v 90-tih dneh ponovno vzpostavimo ravnovesje. Priložen je namreč 90-dnevni načrt prehrane za izboljšanje stanja in tabela za spremljanje našega počutja ob tem. Gre za preprost, prijeten in preverjen sistem za prilagajanje celičnega okolja z namenom, da bi izboljšali svoje telesne, duševne in čustvene zmogljivosti.

Zakaj mineralogram?

Mineralogram je bolj natančen kot druge metode, saj celice v laseh hranijo podatke o stanju v telesu kakšne štiri mesece. Analize krvi in urina, tudi bioresonanca, ki je zanesljiva v 90-tih odstotkih, kažejo zgolj trenutno stanje organizma, ki lahko niha. Analiza las pa dejansko pokaže, kako smo živeli oziroma kako smo skrbeli za telo skozi daljše časovno obdobje ter kakšnim vplivom iz okolja smo preveč izpostavljeni. Okolje v več kot 98 % vpliva na način, kako se geni izražajo; torej kako se fizično obnašajo in kako nadzirajo naše življenje.

Zaradi učinkov rafiniranih živil, nizkega vnosa hranil, strupenih snovi in kemikalij, elektromagnetnih polj in izjemno nizkih frekvenc je telo močno obremenjeno, zaradi česar prihaja do motenj v delovanju telesa. Za delovanje sta odgovorna dva osnovna procesa, ki sta bistvena za način izražanja telesa: prvič, kakovost novih celic, ki jih telo tvori in se s tem obnavlja, in drugič delovanje živčnega sistema in encimskih procesov, ki so odgovorni za vse, kar se v telesu dogaja. Ker okolje vpliva na izražanje genov, predstavlja najbolj ključni vidik tvorbe optimalnih celic, ki nato tvorijo optimalna tkiva, optimalne organe in nazadnje sisteme ter celoten organizem – našo optimalno različico.

Encimski procesi so povsem odvisni od razpoložljivosti vitaminov, mineralov in aminokislin, s pomočjo katerih delujejo. Na živčni sistem pa močno vplivajo strupene snovi, prehranski dodatki in različna elektromagnetna sevanja. Da bi telo delovalo optimalno, moramo zagotoviti, da je koristnih snovi optimalno, škodljivih pa nič oziroma minimalno. Če je delovanje slabše od optimalnega, bomo takoj občutili posledice. Te se lahko odražajo v pomanjkanju energije, slabem spancu, šibkem imunskem sistemu, slabi koncentraciji, razdražljivosti, splošnih bolečinah, počasnem okrevanju, nagnjenosti k poškodbam in še čem. Če je telo predolgo v neuravnovešenem stanju, lahko to vodi h kroničnim zdravstvenim težavam.

Naravni program za optimalno počutje je oblikovan tako, da nam pomaga prepoznati številne pogoste vplive iz okolja, ki bi lahko povzročali manj kot optimalno delovanje naših genov in encimov. Skrb za optimalno počutje je proces, s pomočjo katerega lahko ozavestimo učinke okolja na organizem, občutimo posledice pozitivnih odločitev in prevzamemo več odgovornosti za svoje življenje.

Kaj pokaže mineralogram?

Mineralogram pokaže, ali imamo dovolj vitaminov, aminokislin, esencialnih maščobnih kislin, antioksidantov, mineralov. Pokaže tudi, ali je telo obremenjeno s težkimi kovinami in sevanji. Pokaže še mikrobiologijo in ponudi rešitve, ki se nam jih splača upoštevati, da bi telesu vrnili potrebno ravnovesje. Vsak od kazalnikov je narisan v obliki diagrama, ki razkriva, kako resonirajo naša tkiva. Večji kot je segment na diagramu, intenzivnejša je resonanca tkiv, kar pomeni, da moramo to področje obravnavati prednostno. Manjša področja so označena kot priporočena ali ponujena v razmislek, področja, ki niso posebej označena, pa so manj pomembna. Tako so predstavljeni kazalniki težav, s katerimi bi se morali spopasti s pomočjo programa oz. z uživanjem predlaganih hranilnih snovi in živil.

Vitamini so organske spojine, nujno potrebne za življenje. Dobimo jih iz hrane, saj jih naše telo bodisi ne proizvaja dovolj ali pa sploh ne. Organske spojine vsebujejo ogljik. Če organizem ne more proizvajati dovolj neke organske spojine, ki jo potrebuje v majhnih količinah, temveč jo mora pridobiti iz hrane, tej spojini pravimo vitamin. Vitamini igrajo ključno vlogo v encimskih reakcijah našega telesa. Pomanjkanje vitaminov v vaši prehrani lahko povzroči številne težave v zvezi z zdravjem.

Minerali so pomembni za ohranjanje zdravja našega telesa. Naše telo uporablja minerale pri številnih raznolikih nalogah, vključno z gradnjo kosti, proizvajanjem hormonov in uravnavanjem srčnega utripa. Poznamo dve vrsti mineralov: makro minerale in minerale v sledovih. Telo potrebuje makro minerale v večjih količinah. Sem sodijo kalcij, fosfor, magnezij, natrij, kalij, klor in žveplo. Minerali v sledovih pa so potrebni zgolj v majhnih količinah. Ti vključujejo mangan, baker, jod, cink, kobalt in selen. Najboljši način za vnos vseh potrebnih mineralov je zelo raznolika prehrana. Vendar celo na ta način pogosto ne dobimo potrebnih mineralov v količinah, ki jih telo potrebuje. Razmisliti velja o prehranskih dopolnilih, ki vsebujejo širok spekter mineralov.

Esencialne maščobne kisline (EMK) so tiste maščobe, ki jih človekovo telo nujno potrebuje. Čeprav ste morda vajeni maščobe povezovati z nezdravim načinom prehrane, poznamo določene esencialne maščobne kisline, ki so nujne za preživetje. Njihovo pomanjkanje lahko povzroči resno škodo v različnih telesnih sistemih. Vendar telo tudi esencialnih maščobnih kislin praviloma ne tvori samo. To pomeni, da jih je potrebno vnesti v organizem tako, da jih dodajamo prehrani.

Antioksidanti so snovi, ki lahko celice vašega telesa zaščitijo pred prostimi radikali in škodo, ki nastane zaradi izpostavljenosti določenim kemikalijam, kajenju, onesnaženosti in sevanju, a nastaja tudi kot stranski produkt normalnega metabolizma. Prehranski antioksidanti vključujejo selen, vitamin A in sorodne karotenoide, vitamina C in E ter različne fitokemikalije, kot so likopen, lutein in kvercetin. Te antioksidante najdemo v številnih živilih. Velike količine antioksidantov so v sadju, zelenjavi, oreščkih, polnovrednih žitih, manjše količine pa v mesu, perutnini in ribah.

Vsako živo bitje potrebuje beljakovine in te poleg vode predstavljajo največji delež naše telesne teže, saj gradijo mišice, organe, lase itd. Beljakovine za gradnjo organizma ne izvirajo neposredno iz prehrane, pač pa se beljakovine, ki jih vnašamo s prehrano, razgradijo na aminokisline, te pa telo vgradi v specifične beljakovine, ki jih potrebuje. Tudi encimi in hormoni, ki uravnavajo telesne procese, so beljakovine. Aminokisline so potrebne v večini procesov, od uravnavanja delovanja telesa do načina delovanja možganov – prav aminokisline aktivirajo in izkoriščajo vitamine in druge hranilne snovi.

Po industrijski revoluciji se je naše okolje močno spremenilo in ena največjih sprememb je na področju strupenih snovi. Imamo tri glavne skupine strupenih snovi: kemikalije, strupene kovine in sevanje. V okviru teh skupin poznamo dobesedno stotisoče strupenih snovi, ki jih ni bilo, dokler jih ni ustvaril človek. Številne so močno strupene za organizem, ki se ne zmore spopadati s temi umetno proizvedenimi molekulami. To nedvomno prispeva k številnim zdravstvenim težavam.

Kelacija

Kot poudarjajo strokovnjaki, je telo najprej potrebno očistiti vseh strupov in težkih kovin. Postopek čiščenja oziroma keliranja je še zlasti priporočljiv zato, ker bodo dodatki imeli večji učinek v očiščenem telesu. Postopek lahko naredimo sami ali gremo k za to usposobljenemu strokovnjaku, ki nam kelirno sredstvo v telo vnese intravenozno. Če se odločimo za keliranje na domu, pa več tednov redno uživamo pripravke v obliki tablet ali tekočine. Bistvo kelacije je, da očistimo ožilje težkih kovin in telo strupov, kar posledično vpliva na to, da se bomo bolje počutili, podaljšali življenjsko dobo in preprečili, da bi zboleli. Šele potem ko opravimo kelacijo, je priporočljivo, da v telo vnesemo dodatke, ki jih potrebujemo – in ne tiste, za katere mislimo, da jih potrebujemo. S strokovnjakom naredimo 90-dnevni načrt sistematičnega uživanja dodatkov po sistemu 'najprej najnujnejši'.

Dodatki

V telo vnesemo prave dodatke, v pravih količinah, najboljše kakovosti in še to le najprej tiste, ki jih telo najbolj potrebuje. Pri tem je pomembno tudi, da ne prekoračimo odmerka, razmerij in časa jemanja. Ko govorimo o kakovosti, pa so najboljši dodatki v obliki razpršila, ki se najhitreje absorbirajo v kri in ki ne dražijo želodčne sluznice. Kapsul namreč telo ne prepozna in jih po telesu odlaga (tudi v ožilju), vitamine in minerale v razpršilu pa telo takoj uporabi. Ustna absorpcija je do 90 odstotkov bolj učinkovita in dopušča telesu, da uporabi vse potrebne hranilne snovi, saj gredo hranila neposredno v krvni obtok in so nato v celicah v nekaj minutah. Prednost pršil je tudi, da jih lahko jemljemo kjerkoli in za to ne potrebujemo dodatne vode.

Za svoj mineralogram (odvzem las, enourni posvet, pisna analiza staja telesa in načrt obnove telesa, 99 EUR) se prijavite na 031 201 908 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Naročniki revije Preventiva imajo 10 % popusta.