Eterična olja, sladkorji, beljakovine in smole v janežu delujejo ugodno na krvni obtok, na prebavo in živčevje, umirjajo napenjanje in kolcanje in še kaj. Če ne vemo, kaj bi pripravili za zajtrk in če ga imamo doma, je janež odločna izbira za zdrav zajtrk.
Janež pospešuje vse telesne funkcije, zlasti krvni obtok, delovanje prebave in živčevja, pospešuje nastajanje mleka pri doječih materah, dober proti napenjanju in proti kolcanju, preprečuje nastajanje plinov, zavira razmnoževanje bakterij, uničuje črevesne zajedalce, deluje proti prebavnim krčem, razkužuje dihala.
Napitek začnem piti, če čutim, da bi lahko sledil prehlad ali ko čutim, da imam začetek vnetja grla. Zdi se, da lajša simptome in lahko celo zmanjša trajanje bolezni. Tako borovnice kot pomaranče so polne vitamina C. Šipek je sestavina, ki je morda ne poznate. So plod vrtnice, običajno divje vrtnice. Vsebujejo 50 odstotkov več vitamina C kot pomaranče, pa tudi druge antioksidante, ki naj bi okrepile imunski sistem.
Eterična olja, sladkorji, beljakovine in smole v janežu delujejo ugodno na krvni obtok, na prebavo in živčevje, umirjajo napenjanje in kolcanje in še kaj. Če ne vemo, kaj bi pripravili za zajtrk in...
Zeleni smuti z mangom Potrebujemo: 2 skodelici sveže špinače 1 ½ skodelice vode 2 skodelice manga 1 olupljeno pomarančo ¼ skodelice ovsenih kosmičev Zmiksajmo špinačo, pomarančo in vodo, da postane...
Artičoke niso le zdrave, so tudi okusne. Lahkotne za pred ali za po praznikih. Artičoke s česnom Potrebujemo: 4 artičoke, sok 1 limone, 4 jedilne žlice drobtin, 3 stroke česna, oljčno olje, sir...
Janež pospešuje vse telesne funkcije, zlasti krvni obtok, delovanje prebave in živčevja, pospešuje nastajanje mleka pri doječih materah, dober proti napenjanju in proti kolcanju, preprečuje...
Napitek začnem piti, če čutim, da bi lahko sledil prehlad ali ko čutim, da imam začetek vnetja grla. Zdi se, da lajša simptome in lahko celo zmanjša trajanje bolezni. Tako borovnice kot pomaranče so...
Če želimo bogat vir omega - 3 in dovolj beljakovin, s katermimi bi nadomestili meso, potem si pripravimo tole odlično in lahkotno jed, ki nasiti še tako lačne želodce. Potrebujemo: 1 skodelico...
Za vse sladkosnedne smo izbrskali odličen Tajčin recept, ki je primeren tudi za sladkorne bolnike oziroma vse, ki se trudijo izgubiti kakšen kilogram. Priprava: 25 minut, za približno 15 kosov...
Mafini niso nekaj novega, so pa vse generacije, od otrok do babic, spodbudili k vnovičnemu ustvarjanju sladkega v domači kuhinji. A lahko se še preprostejši – in predvsem zdravi! Mafini Potrebujemo:...
Koleraba preprečuje anemijo, pospešuje presnovo, telesu zagotovi hranila in zmanjšuje CRP, beljakovino, ki je pri zdravih osebah prisotna v zelo nizkih ravneh. Začinjene testenine s kolerabo...
V teh vročih dneh najbrž vsi pomislimo, kako bi si pripravili okusen in lahkoten obrok a na hitro. No, rešitev je tu. Če imate doma šparglje pa kakšno jajce ali dva. Potrebujemo: 2 jajci oljčno olje...
Cenovno ugodna in priročna maska za obraz, narejena iz mešanice naribanega korenja z malo medu, ohranja videz mladostne kože. Korenčkova juha Potrebujemo: 2 žlici masla 4 pore, nasekljane 4 stebelne...
Ne glede na to, ali ga imate radi svežega, v solati ali iz njega naredite sok, korenje je bogat vir beta karotena. Je ena od najbolj priljubljenih vrst zelenjave na svetu. Naj bo vijolično, oranžno...
Čemaž ali divji česen vsebuje ogromno zdravilnih snovi, uporabljamo pa ga lahko namesto česna. Če si še niste naredili čemaževega pesta, pa lahko iz svežega čemaža pripravite palačinke. Čemaževe...
Šparglji imajo veliko hranil in malo kalorij. Primerni so za sladkorne bolnike in vse, ki bi želeli shujšati. Imajo ogromno vitaminov in balastnih snovi, ki spodbujajo presnovo in delovanje ledvic....
Korenje ima ne le visoko hranilno vrednost, ampak ogromno vitaminov in mineralov. Poln antioksidantov je pomemben za krepitev imunskega sistema in s tem za obrambo pred virusi. Potrebujemo: 3...
Rukola je odlična izbira za zdravo telo in oster um. Potrebujemo: špagete limonin sok in limonino lupino 1 čajno žličko nesoljenega masla 1/2 skodelice naribanega francoskega parmezana, dodatno še...
Boršč bi klasični narodni jedi rekli v Rusiji, Ukrajini, na Poljskem, v Romuniji in Moldaviji, če bi bilo notri še goveje ali svinjsko meso. Ime izhaja iz staroslovanske besede »бърщь«, ki pomeni...
Peteršilj je prehranska elektrarna , polna vitaminov A, B, C in K ter mineralov (železa in kalija). To smaragdno zeleno zelišče pomaga zmanjševati zadrževanje vode in napihnjenost (edem), brez da bi...