Trifala za odstranjevanje Ame

Ko so ob koncu življenja vprašali Carla Junga, ali še obstaja upanje za človeštvo, je odgovoril: "Samo, če se bo dovolj posameznikov na tem planetu soočilo s svojo notranjo senco. Človek ne doživi razsvetljenja, če si zgolj prestavlja podobe svetlobe, ampak če ozavesti svojo temo. Ker pa je ta postopek neprijeten, iz tega razloga ni popularen. "

Trifala za odstranjevanje Ame

Ljubezen do sebe pomeni tudi,  da opustimo vlogo žrtve. Veliko ljudi se ne zaveda, da ima miselnost žrtve. Lažje nam je zdrsniti v prepričanje, da nimamo nadzora nad svojim življenjem. A vsakič, ko ne vidimo, da smo mi tisti, ki imamo nadzor, obstanemo v vlogi žrtve.

Nad srčno žilne težave z zdravilno rastlino Arjuna

Skupaj sva gulila šolske klopi. Bil je tih, zamišljen, molčeč. Po skoraj tridesetih letih pa, na moje veliko začudenje, pred mano stopi odločen, zgovoren mož, nič več neroden in sramežljiv. »Alen Marič, si to res ti?,« ga začudena vprašam in kar ne morem verjeti prijetni spremembi, ki se je zgodila v njem. Nič kaj presenečen se nasmehne in pomenljivo pritrdi: »Ja, saj veš, leta naredijo svoje.« In ta leta pomenijo na tisoče ur, ki jih je posvetil proučevanju hipnoterapije, s katero danes ljudem doma in po svetu pomaga dvigniti kakovost življenja. Seveda me je zanimalo, zakaj se je tega sploh lotil, pa sem ga, po moje, na dolgo in široko zasliševala …

Skrivnost nasmeha: ste iskreni ali hinavski?

Se smejite z usti ali le z očmi? Naj se sliši še tako čudno, to vprašanje razkriva ali je vaš smeh resničen ali ponarejen. Francoski znanstvenik, Gauillaume Duchenne de Bologne (1806–1875) je vrsto let proučeval človeške obrazne mišice med smehom in ugotovil, da se, ko se smejimo, ne smejijo le usta, ampak tudi oči.

Da bi določili konstitucijo, je najbolje, da izpolnite spodnjo tabelo. Izpolnite jo dvakrat, trikrat, morda s pomočjo vaših prijateljev, ki vas dobro poznajo. Vsakič ovrednotite vato, pito in kafo. To vam bo pomagalo odkriti razmerje med došami. Pri večini prednjači ena doša, le redke osebe imajo dve doši skoraj enako zastopani.

Obstaja več različnih frekvenc možganskih valov: beta, alfa, theta, delta in gama. Možganski valovi so nenehno v gibanju in ustvarjajo vse vrste frekvenc. Vse, kar mislimo in naredimo, uravnavajo prav te frekvence. Z vstopom v možgansko valovanje theta lahko učinkovito spreminjamo svoja negativna prepričanja, odpravimo škodljive vzorce, spremenimo bolezen v zdravje in preobrazimo naša negativna čustva v pozitivna – ter tako zaživimo srečnejše življenje.