Če smo pretežki in imamo enega od spodnjih simptomov, moramo obvezno shujšati.

Avokado je pomembno živilo v južnoameriški in mehiški kuhinji. Odlikuje ga gladka, kremasta tekstura. Slovi po tem, da vsebuje veliko več zdravih mononenasičenih maščob kot katerikoli drug sadež. Oleinska kislina (vrsta maščobe) dokazano zmanjšuje vnetje in tveganje za nastanek nekaterih vrst raka. Avokado dokazano zmanjšuje holesterol in trigliceride, in sicer za približno 22 odstotkov, in poveča koristni holesterol za približno 11 odstotkov. Avokado je izjemno bogat z vlakninami, kar pomaga črevesju in omogoča izboljšanje vsrkavanja hranil. Študija v Journal of Nutrition je ugotovila, da je uživanje avokada skupaj s surovim korenjem ali paradižnikovo mezgo bistveno povečalo vsrkavanje alfa- in beta-karotena ter njuno pretvorbo v aktivno obliko vitamina A.

Eden od receptov, ki jih lahko pripravimo na hitro ...

Potrebujemo:

  • 2 paketa tortilj
  • 2 konzervi rdečega fižola
  • 3 skodelice sveže guacamole
  • 2 skodelici drobljenega /naribanega sira
  • 3 skodelice kuhanega in nasekljanega piščanca
  • (za postrežbo: priljubljeno salsa omako)

Pečico segrejmo na 250˙C. Tortilje razgrnimo na delovni površini in nanje položimo dve do tri žlice fižola. Dodamo še dve do tri žlice guacamole, potresemo s sirom in nekaj koščki piščanca. Tortilje zvijmo in jih zaprimo z vseh strani. Tortilje zapečemo do hrustljavega. Še tople postrežemo. Po želji dodamo salsa ali kakšno drugo pikantno omako.

Povzeto po Life Extension in PureWow

 

Tina Fabjan dr. dent. med., predstojnica estetskega zobozdravstva Fabjan je ena tistih zobozdravnic, pri kateri ne čutiš ne injekcije, ne bolečine. Čas na stolu mine hitro, stranka pa oddide zadovoljna. Predvsem pa z zdravimi in bleščečimi zobmi. Fabjanova z nami deli nekaj koristnih nasvetov, ki si jih je pred obiskom pri njej vsekakor vredno prebrati.

Sredi Ljubljane na Tržaški 2 me z nasmehom na obrazu pričaka Zdravko Zelenik. Terapevt, ki ga nisem videla že od leta 2012, odkar je začel samostojno pot diagnostike. Zanima me, kaj bo Quantec pokazal danes, čez šest let.

Sadež noni (Morinda citrifolia) je bogat z vitalnimi snovmi in antioksidanti ter vsebuje esencialne maščobne kisline in vse esencialne aminokisline, lahko upočasni staranje in pomlajuje, krepi imunski sistem in ima protivnetne učinke. Ima torej zelo široke možnosti uporabe.

Moški se zadnjih nekaj milijonov let niso ravno pretegnili za zmenke. Vse do prihoda poljedelstva. A to še ne pomeni, da se je Darwin motil, ko je trdil, da je moška spolna tekmovalnost ključna v človeški evoluciji. Moški so res tekmovali med seboj, vendar ne na telesni ravni, temveč so tekmo prepustili semenčicam. Tako s svojimi odkritji presenečata raziskovalca Christopher Ryan in Cacilda Jetha. Kot dokaz za to pa ponujata velikost moškega penisa in mod.

"Lasersko pomlajevanje nožnice je neinvaziven postopek, pri katerem se nožnica skrči, postane pa bolj elastična in čvrsta. Za tovrstne postopke se odločajo predvsem ženske po porodih in vse, ki čutijo preveliko ohlapnost nožnice in niso povsem zadovoljne s svojim videzom ter spolnim življenjem. Pogosto se tem težavam pridružuje tudi urinska inkontinenca," razlaga Mariusz Kosi, dr.med., specialist ginekologije in porodništva.