Najnovejša študija združenja American Heart Association (AHA)*, ki je bila novembra lani objavljena v Reviji Ameriškega medicinskega združenja, ugotavlja, da tudi če izboljšamo splošne dejavnike tveganja in se odločimo za nekajenje, idealno telesno težo, telesno dejavnost, ustrezno prehrano, idealno raven krvnega tlaka, glukoze in celokupnega holesterola, to ne pomeni, da zmanjšamo tveganje za srčno-žilne bolezni. Kar pa verjetno še ni prišlo do naših zdravnikov.

S katerimi zdravilnimi rastlinami si lahko pomagamo pri vnetju sinusov (sinusitis)?

Da bi ostali fit tudi po petdesetem, ni pomembno le, da zdravo jemo in se prehranjujemo ter da živimo v miru, ampak tudi, da vsako leto opravimo najnujnejše preiskave in se pogovorimo z osebnim zdravnikom. Podobno kot če bi avto peljali na tehnični pregled ali opravili letni razgovor na delovnem mestu.

Raziskave so potrdile, da rastlina blagodejno deluje na zdravje srca, upočasnjuje bitje, znižuje tlak in zmanjšuje tveganje pred srčno ali možgansko kapjo. Čudovito dišečo sivko radi imenujejo tudi zelišče za živce. Sodobna znanost potrjuje pozitivne učinke tega zelišča na živčni sistem. Vključimo sivko v vsakdanje življenje, da občutimo njene blagodejne učinke in okrepimo živce.

S katerimi zdravilnimi rastlinami si lahko pomagamo pri vnetju sinusov (sinusitis)?

Zvišana telesna temperatura, kašelj, zamašen nos, otekanje v obraz, pordelost, otekanje okrog oči ter velik pritisk v glavi so najpogostejši simptomi sinusitisa. Včasih je težko razlikovati med prehladom, gripo ali sinusitisom. Običajno se prehlad v nekaj dneh sam od sebe izboljša. Sinusitis je okužba v nosnem prehodu zaradi česar pride do vnetja sinusa (majhne votline v obraznih kosteh). 

Kadar se v zdravstvenem sistemu ne znajdemo in ne poznamo svojih pravic, zapisanih v zakonu o pacientovih pravicah, se lahko za pomoč obrnemo na društvo Objemi Zdravja. V društvu nudijo pomoč bolnikom in njihovim svojcem. Po svetu spremljanje bolnikov ni nič novega. Večinoma mu pravijo  medical case management.

Glina ima močno vpojno in čistilno moč, zato je pri čiščenju organizma prva izbira. Kuro z glinenimi napitki ponovimo 2- do 3-krat letno, saj je to idealno razmerje glede na letne čase, naš način življenja in hitrega tempa. Čiščenje organizma se začne takrat, ko poskrbimo, da imamo stene debelega črevesja in resice v njem čiste in ponovno pripravljene na popolno vsrkavanje pomembnih hranil.

6 stvari, ki jih niste vedeli o aktivnem oglju

Aktivno oglje morda nič kaj lepo ne zveni, a je lahko ključen, ko gre za dobro počutje in lepoto. Ste že kdaj slišali za obrazne maske, sladoled ali zobne paste z ogljem?  Ko gre za vzdrževanje zdravja in dobrega počutja je pravzaprav lahko zelo koristna snov, ki jo je dobro imeti vedno pri roki.

Število neplodnih moških se povečuje. Kakovost in količina sperme je v štirih letih upadla za 60 odstotkov. Študija je vključevala 43 tisoč moških v 50-tih državah. Čeprav še niso ugotovili, zakaj se količina sperme zmanjšuje, je najbrž povezana z okoljem in življenjskim slogom.

Rastlina, ki pomaga pri ledvičnih in žolčnih kamnih

Phyllanthus niruri je zelo popularna rastlina v ajurvedski medicini. Najbolj je poznana kot rastlina, ki pomaga pri ledvičnih in žolčnih kamnih. Celo nekatere študije podpirajo njeno tradicionalno uporabo pri teh težavah. Študija iz leta 2010 je pokazala, da bi lahko Phyllanthus niruri bil učinkovit pri zaviranju nastanka ledvičnih kamnov.

Človeški urin je dragocena tekočina, polna zdravilnih snovi. Ko ga popijemo, deluje kot blago cepivo. Ko si z njim mažemo telo, se nam rane in poškodbe hitreje zacelijo. Ko si z njim mažemo obraz in telo, postajamo lepši. Vse to in še mnogo več nam je na dosegu roke, zastonj. Edino kar nas ovira so – predsodki. Povezani s studom.