Okoliščine, ki jih doživljamo, so vedno najboljši pokazatelj naše vibracijske naravnanosti. Najboljša stvar pri vsem tem je, da lahko svojo naravnanost kadarkoli zavestno spremenimo. Vedno imamo možnost izbire, tudi če se nam kdaj zdi, da je nimamo.

V djotišu nam to pokaže planet Merkur ali Buda. Položaj, ki ga zavzame v posameznem znamenju, razkriva zgodbo, ki smo si jo doslej spisali glede sposobnosti pomnjenja in predvidevanja, dobre presoje, ustvarjenih priložnosti in pametnih izbir. To pomeni, da lahko morebitne težave – na področju pomnjenja, težav z učenjem, tegob pri poslu ali s pomanjkanjem denarja –, pripišemo ravno slabo postavljenemu Merkurju v karti. Ni pa tudi to nujno slabo. Saj imamo, če to vemo, vedno izbiro, da spremenimo misli. 

Za kakovost Merkurja v karti oziroma v življenju je zelo pomembno, čemu posvečamo pozornost, saj bo od tega odvisno, kakšne bodo naše zaznave. Od teh pa bodo odvisne naše misli. To kar mislimo, to smo. Če želimo razvijati kakovosti dobrega Merkurja, je pomembno, da posvečamo pozornost pravim stvarem, ker bodo zaznave o njih podlaga za kvantiteto in kvaliteto naših misli.

Merkur – Buda označuje trgovino, komercialo, marketing in posel. Pomeni vse, kar je povezano z informacijami in s številkami. V vsaki stvari poskuša poiskati uporabno vrednost. V današnjem času je njegova energija izrazito prisotna v oglaševanju. Osnovna naloga oglaševanja je, da izdelku ali storitvi doda izgled, ki mu poveča prodajo, določi tržno ceno in prepriča potrošnika, da nujno potrebuje prav ta proizvod. Tako deluje Buda. Ponudi nam prepričljivo misel in nas pripelje do tega, da jo smatramo kot edino možno resnico oziroma pogled na nekaj.

Trenutno je Merkur postavljen v znamenje rib, kar v djotišu pomeni, da je debilitiran. Merkur – Buda je debilitiran v Ribah – Minu. Pomeni, da se v Ribah ne »počuti najbolje«. Njegova debilitacija ne pomeni, da oseba ne zna razmišljati oziroma da ni pametna. Takšen položaj daje zgolj informacijo o tem, kam človek bolj usmerja svojo intelektualno pozornost. Ljudje z Merkurjem – Budo v Devici (kjer se odlično počuti) bodo veliko razmišljali o tem, kakšno poslovno in finančno korist lahko od nečesa pridobijo. Ljudje z Budo v Ribah – Minu pa bodo razmišljali o širših, univerzalnih konceptih, ob tem pa bodo lahko precej nepraktični pri vsakodnevnih opravilih. Debilitiranega Merkurja v ribah najdemo na primer v karti Alberta Einsteina, avtorja relativnostne teorije, enega največjih intelektualnih genijev vseh časov, ki pa je bil hkrati pregovorno brez smisla za konkretne, praktične stvari v življenju.

Sreča je odvisna od stanja duha, torej od naših pogledov in prepričanj; od tega, kakšna je predstava, ki jo imamo o življenju in o nas samih. Sreča nikoli ni odvisna od tega, kaj imamo in kaj delamo.

Tudi če ne posedujete ničesar, a imate jasno zavest o tem, kdo ste in zakaj ste na tem svetu, ste lahko srečni. Po drugi strani lahko imate vse, a če vaše zavedanje samega sebe ni pravilno, bo vse, kar imate in kar delate, kmalu postalo breme oziroma vas bo gnalo k temu, da več delate, da bi lahko še več imeli. Toda to nima nobene zveze s srečo. Udobje tega sveta je zelo prijetno in nam je dano, da ga uživamo; nič ni narobe, če si privoščimo stvari, ki nam nudijo užitke. Problem pa nastane takoj, ko se vloge obrnejo in stvari posedujejo nas. Ali z drugimi besedami: ko postanemo odvisni od tega, kaj imamo ali kar delamo.

Merkur je po Soncu in Luni prvi planet, ki označuje dvojnost. Z Merkurjem vstopamo v svet dvojnosti. Vedski modreci so v svoji modrosti vedeli, da v materialni svet ne prihajamo, da bi se učili, ampak da bi vse, kar kot duhovna bitja smo, tudi izkustveno doživeli. Razlog, zaradi katerega se utelešamo, so izkušnje, ki nam jih materialni svet omogoča. Izkušnja je namreč možna le, če imamo priložnost, da tisto, kar želimo izkustveno spoznati, primerjamo z nečim drugačnim. Da bi lahko obstajala drugačnost, mora obstajati svet dvojnosti. V svetu enosti primerjave niso možne. Zato je materialni svet, v katerega se rojevamo, svet dvojnosti. Merkur – Buda je prva graha, ki deluje na temelju dvojnosti – primerja, meri, ocenjuje in vrednoti. To pa lahko počne le, če ima možnost medsebojne primerjave, kar je bistvo načela dvojnosti.

Ne hodite zamaskirani po svetu, bodite to, kar ste. Le od vas je odvisno, kakšno zgodbo pišete. Naj bo lepa in spodbujajoča, pa boste takšni tudi sami. Ko boste všeč sebi, boste gotovo tudi drugim, brez potrebe po dokazovanju.

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si