Smo stara duša? Se počutimo odtujene od svojih vrstnikov? Imamo povsem drugačen pogled na stvari, perspektive in vse, kar ni v skladu z mnenjem večine? Če uživamo v teh stvareh, potem smo najbrž stara duša.

Uživamo v samoti

Ker imamo stare duše drugačne cilje do vrstnikov, nas odnosi z njimi običajno ne zadovoljujejo. Stare duše ne uživamo v takih odnosih. Zelo stare duše smo običajno najbolj zadovoljne v svoji lastni družbi.

Smo duhovno usklajeni

Stare duše smo na splošno bolj ‘občutljive’, ko gre za duhovne teme. Stvari, ki predstavljajo za večino življenjski boj, kot je premagovanje ega ali iskanje razsvetljenja, se pri starih dušah zgodijo naravno. Stare duše spodbujamo veselje in si prizadevamo za mir ter smiselnost odnosov, kjer obstaja dejanska povezava.

Ljubimo znanje in resnico

Stare duše smo naravno bolj osredotočene k intelektualnim vidikom življenja. Stare duše imamo naravno nagnjenje po učenju in bolj natančen in učen pogled na življenje. Razumevanje teorije privlačnosti se nam zdi bolj privlačno kot branje popularnega tabloida.

Celostno gledamo na življenje

Stare duše se bolj zavedamo krhkosti življenja in posledic smrtnosti. Tak pogled na življenje nam pomaga, da se v življenju pametno in odločno usmerjamo in poskušamo najti užitke celo v najmanjših stvareh. 

Smo introvertirani

Razmišljanje je za stare duše naravno. V trenutkih tišine, ko resnično slišimo svoje misli in vidike, ki jih je treba razvijati globlje v zavesti, pregledamo življenje in stvari iz notranjega zornega kota. Gre za miselne procese, ki starim dušam omogočijo, da se ogromno naučimo in pridobimo vpogled v vse življenjske situacije.

Smo uporniški

Medtem ko je večina ljudi bolj nagnjena k ustrezni in skladni čredni miselnosti, smo stare duše bolj uporniške. Ne glede na to, ali gre za religiozne ali splošne zakone, če smo sposobni razčleniti naravni red in oblikovati svojo vzročno zvezo ter najti zadovoljstvo v tem procesu, smo bolj verjetno stara duša. 

Dobro se počutimo kot stara duša

Ni boljšega občutka za staro dušo kot to, da se počutimo starejše kot večina ljudi, ki nas obdaja. Potrpežljivost, ki je nujna za opazovanje in razumevanje. Občutek miru, ki prihaja iz prejšnjega življenja. To je eden od glavnih razlogov, zakaj stare duše na videz delujemo ravnodušne.