7 znakov duhovnega razsvetljenja Mnogi smo se v tem življenju duhovno prebujali in 'rastli'. Ko smo duhovno prebujeni, pravimo, da smo razsvetljeni. Običajno je pot do te točke dolga in zapletena. Ko pridemo do duhovnega razsvetljenja, občutimo veliko spremembo v sebi, kljub temu pa obstaja nekaj splošnih znakov, da smo do te točke res prišli. S katerimi od teh ste se že soočili?

Vrnimo se v otroštvo in v odnose s starši

Mnogi smo se na poti soočili s travmami iz otroštva. Duša hrepeni po tem, da pozdravi spomine. Naša naloga je, da ‘gremo nazaj’ in pozdravimo rane, ki so nastale v mladosti. Zgraditi moramo močnejše in bolj zdrave odnose z družino, še posebej zato, ker so starši igrali posebno vlogo pri tem, da smo prišli na svet.

Pretrgajmo vezi, ki nam ne služijo

Najbrž vsak od nas pozna ljudi, ki ostajajo v odnosih, ki ne delujejo, kljub temu, da poznajo resnicota vedo, ostanejo v odnosih, ki ne delujejo. Hranijo iluzijo, čeprav duša ve, da to ni prav. Med pomembnejšimi koraki na poti duhovnega razsvetljenja je prepoznavanje odnosov, ki niso zdravi ali ki n am ne služijo več. Naša naloga je, da prekinemo odnose z vsemi ljudmi, ki na nas vplivajo negativno.

Stopajmo po nezačrtanem območju

Ko odraščamo, ustvarjamo prostor, ki je podoben milnemu mehurčku. Nezdravo je, da ostajamo v njem, saj močno omejuje naše doživljanje sveta. Prvi korak ki ga moramo narediti, je, da posežemo v neznano in naredimo prostor zase v svetu. Ko preidemo cono območje udobja, začnemo ‘rasti’ v neslutenih razsežnostih.

Zavedajmo se, da je zdravje darilo

Večina odraslih ne razume blagoslovov zdravja – fizičnega, mentalnega in socialnega. Večina razume le to pomembno prepozna pomen tega darilao šele takrat, ko ‘zaškripa’. Takrat Sspoznajmo, da je zdravje neprecenljivo. Ko enkrat začnemo gledati na zdravjenj kot na dar, pomeni, da smo naredili ogromen korak k duhovnemu razsvetljenju.

Razvijajmo sposobnost, da se nenehno učimo

Nekaj nas je, ki nenehno stremimo k temu, da se učimo, pridobivamo izkušnje in da se povezujemo. Želimo si boljšega razumevanja kompleksnosti življenja in sveta okoli nas. Srkamo znanje in smo odprti za pridobivanje novih izkušenj, preprosto zato, ker to prinaša užitek in občutek izpolnitve. Le tisti, ki smo se pripravljeni učiti, posedujemo močno željo po kreiranju lastnih izobraževalnih programov.

Odpravimo posesivnost

Eden od pomembnih korakov na poti do duhovnega razsvetljenja je spoznanje, da imajo misli in občutki veliko moč. Ljudje, ki so zelo negativni, ne bodo nikoli občutili sreče ali radosti, ne glede na to, kako lepo je lahko življenje. Le tisti, ki ostanemo zvesti sebi in poiščemo veselje v svojih izkušnjah, lahko resnično dosežemo duhovno razsvetljenje.

Razumemo veličastnost življenja

Če radi hodimo v službo oziroma uživamo v svojem delu, potem smo na dobri poti. Če pa menimo, da nas delo ne zadovoljuje, zakaj potem raje ne izberemo nekajnečesa, kar radi počnemo? Če delamo s srcem, nas za denar ne sme skrbeti – ne glede na to, kajr delamo, nas za denar ne rabi skrbeti. Tisti, ki se zavedamo, kaj je v življenju je res pomembno, smo tisti, ki smo razvili dovolj razumevanja, da se premaknemo na poti k duhovnemu razsvetljenju.