Obstaja več različnih frekvenc možganskih valov: beta, alfa, theta, delta in gama. Možganski valovi so nenehno v gibanju in ustvarjajo vse vrste frekvenc. Vse, kar mislimo in naredimo, uravnavajo prav te frekvence. Z vstopom v možgansko valovanje theta lahko učinkovito spreminjamo svoja negativna prepričanja, odpravimo škodljive vzorce, spremenimo bolezen v zdravje in preobrazimo naša negativna čustva v pozitivna – ter tako zaživimo srečnejše življenje.

Najhitrejši in najučinkovitejši način za uspešno manifestacijo je torej z vstopom v možgansko valovanje theta.

Ko manifestiramo določeno stvar, moramo vedno naročiti, da se zgodi v naše najvišje in najboljše dobro. Včasih namreč mislimo, da je nekaj za nas dobro, in si na vsak način želimo to doseči, a to ni nujno res in prav. Če si želimo manifestirati delovno mesto, ki ga ima sedaj nekdo drug, moramo vedno naročiti, naj se zgodi v najvišje dobro vseh vpletenih. Etika je tu zelo pomembna! Nikoli ne manifestirajmo v škodo druge osebe, saj se vse vrača kot bumerang, dobro z dobrim, slabo s slabim. Ne delajmo drugim tistega, česar ne bi želeli, da drugi storijo nam. To velja tudi za manifestacijo partnerskega odnosa, v kolikor manifestiramo odnos s točno določeno osebo. Vedno naročimo, naj bo manifestacija v najvišje dobro vseh vpletenih!

1. korak: Odstranimo vsa omejujoča prepričanja, ki bi ovirala našo manifestacijo.

2. korak: Natančno opredelimo namero. Naj bo čim bolj jasna in natančna. Povejmo, kaj in zakaj si to želimo. Če manifestiramo denar, je lažje manifestirati namen, torej kaj bomo s tem denarjem plačali. V primeru, da želimo denar porabiti za potovanje, raje manifestirajmo potovanje, namesto denarja. Ali pa jasno definirajmo denar za nakup letalske karte.

3. korak: Pazimo na besede! Vedno manifestirajmo v pozitivni trditvi, nikoli ne uporabljamo besede ''ne''. Torej, nikoli ne rečemo: ''da ne bi bil reven/bolan/samski,'' temveč: ''da bi bil bogat/zdrav/v srečnem partnerskem odnosu''.

4. korak: Sprostimo se, skozi stopala v telo vdihnimo Zemeljsko energijo in skozi vrh glave iz telesa izdihnimo Vesoljno energijo, da se povežemo z obema poloma.

5. korak: Predstavljajmo si, da nas obdaja velik mehurček, ki nas počasi dviga mimo oblakov, mimo zvezd, nas dvigne visoko nad planete v neskončnost Vesolja.

6. korak: Okoli nas je polno sijočih belih luči. Mehurček nas dviga še višje, kjer se znajdemo med temnimi lučmi. Ne bojmo se, kajti to je le prehod in ko se dvignemo še višje, se znajdemo med še bolj sijočimi lučmi kot prej. Dvignemo se še višje skozi želatinasto snov mavričnih barv. Ko se dvigujemo še višje, se pred nami pojavi kvadratno okence. Ko vstopimo skozi to okence, nas obda sijoča biserno modra svetloba Kreatorja. Začutimo, da smo eno s to svetlobo, da smo eno z vsem, kar je in začutimo, kako nas polni z brezpogojno ljubeznijo.

7. korak: Sedaj svojo namero jasno naročimo ali ukažemo. (Nikoli ne prosimo! Tako kot ne prosimo psa, naj pride k nogi, temveč mu to ukažemo. S tem se postavimo v energijo odločnosti.) Ko jasno izrazimo, kaj si želimo, zaključimo z: ''Hvala. Končano je, končano je, končano je.''

8. korak: Vizualizirajmo svojo željo, kako JE ŽE izpolnjena. Začutimo vse prijetne občutke, ki jih ob tem doživljamo, in si narišemo nasmešek na obraz.

9. korak: Začutimo globoko in iskreno hvaležnost v svojem srcu za to, kar že imamo. (Zares začutimo, kot da to že imamo.) Nekaj časa ostanimo v teh občutkih, pustimo da hvaležnost preplavi telo.

10. korak: Počasi dovolimo, da nas mehurček spušča nazaj v telo, prostor in čas, v katerem se nahajamo. Poskrbimo, da se dobro prizemljimo z globokimi vdihi in izdihi. Vdihnemo Zemljino energijo v stopala, začutimo svoje telo, ga nežno premaknemo in ko smo pripravljeni, odpremo oči.

Po manifestiranju ne bodimo nestrpni, kdaj se nam bo namera uresničila. Preprosto ostanimo v občutkih hvaležnosti, kot da je vse to že sedaj v našem življenju. Ko se manifestacija uresniči, pa se ne pozabimo iskreno in globoko, iz srca zahvaliti sebi, življenju, Vesolju, vsemu, kar je ... Zapomnimo si: bolj ko smo hvaležni, več obilja pritegnemo v svoje življenje.

»In še nekaj ... vaja dela mojstra! Ne pričakujte, da boste že v prvem poskusu obvladali vstop v theta stanje zavesti. Z veliko volje, vaje in meditacije pa vam bo to zagotovo uspelo. Želim vam uspešno kreiranje življenja, kakršno si želite, v vaše najvišje in najboljše dobro!« dodaja Monika Radič.

*******

Monika Radič je certificirana vaditeljica joge smeha, meditacij, reiki mojstrica in učiteljica, praktik ThetaHealinga (basic, advanced, Manifesting and Abundance); www.sijem.si.