Ustrezna prehrana ter redna telovadba sta najboljši način za prebujanje spolne energije. Telovadba je izvrstna medicina: pomaga hormonom, izplakne stres, poveča prekrvitev in krepi fizično moč. Še bolj navdihujoči pa so umski in čustveni učinki; vaje namreč krepijo samozavest in vztrajnost.

Najbolj neposredna korist redne telesne vadbe za aktivnejše spolno življenje je, da z njo dodobra prebudimo telo. Že energija in občutek življenja v prebujenem telesu sta seksi. Ko je telo močno in prožno, se počutimo še bolj seksi in misel na našo podobo v spalnici nas še dodatno vzburja. Telovadba spodbudi dobre hormone – endorfine. Prav tako poveča testosteron, ki je eden izmed naravnih afrodiziakov za moške in ženske. Telovadba je eden najboljših in najbolj naravnih mehanizmov za povečanje testosterona. V študiji 30 tisoč moških po petdesetem letu starosti in več so ugotovili, da imajo moški, ki redno intenzivno vadijo, trideset odstotkov manjše tveganje za erektilno disfunkcijo v primerjavi z moškimi, ki niso telovadili.

Kardio in aerobna vadba
Strasten seks dvigne srčni utrip; podobno kot živahna vadba stimulira simpatični živčni sistem, ki poveča srčni utrip in krvni tlak. Redna aerobna vadba, naj bo tek, kolesarjenje, plavanje ali pa samo hitra hoja, pripravi srce za več vznemirjenja med rjuhami. Nedavna študija je pokazala, da ženske, ki gledajo erotični film po dvajset minutni vadbi, veliko bolj vznemirjene in imajo večji pretok krvi v spolnih organih kot skupina žensk, ki si film ogleda brez vadbe.

Vaje za moč
Pilates je odlična vaja za krepitev moči. Koncentrirano rutinsko učenje prepoznavanja kompleksnih mišic in ligamentov struktur nam omogoča, da stojimo vzravnano in se skozi življenje premikamo brez bolečin v hrbtu. Pilates, ki ga izvajamo vsaj trikrat tedensko, nam spremeni življenje. Občutek in zavedanje, da se gibljemo skozi življenje brez bolečine, je dar. Globina občutka, ki ga uživam sedaj, med intimnostjo, je neverjetna. Seznanimo se z anatomijo mišičnega dna in razvijmo moč v bokih.

Gradnja mišic
Ohranjanje močnega in agilnega telesa je za dober seks odločilnega pomena. Ne le da krepi zdravje, več mišične mase preprečuje poškodbe v in izven postelje. Dobra fizična pripravljenost vpliva čustveno in duševno. Ko se fizično počutimo slabo, se bomo tudi duševno in obratno.

Raztezanje
Kar dela moč pomembno v postelji in življenju, je prilagodljivost. Vzemimo si čas, da se globlje čutimo in sprostimo napetost, ki živi v našem telesu. Naučimo se raztezanja vseh udov, še zlasti medenice in bokov. Kar je v nas, se odraža navzven, v čustvenem in mentalnem svetu. Raztezanje telesa nas uči odpreti se in sprostiti. Nekaj dobrih razteznih vaj, vključno z vajami za odpiranje medeničnega dna, bo prebudilo spolno željo. Medtem ko je seks sam po sebi najbolj koristna vadba, pa okušanje moči, vzdržljivosti in prilagodljivosti dodatno izboljša naše počutje in obogati spolno življenje.