Avra je ne-fizična energija, ki jo ustvari energijsko ali subtilno telo. Če smo jasnovidni, jo lahko pri nekom tudi opazimo.

Energijsko telo se izraža kot približno tri centimetre žareč obroč okrog neke osebe. Oblika je zelo živahna in je včasih brezmadežno bela, včasih pa mlečne ali srebrne barve. Ta sloj še ni avra, ampak energija, ki avro ustvarja. Avra se začne tam, kjer se ta energijski obroč konča. Velikost avre se razlikuje od posameznika do posameznika in se čez dan spreminja. Avra je naša trenutna zavest. Kadar razmišljamo in komuniciramo, spreminja barvo in obliko. Iz tega lahko sklepamo, da je dobro, če smo pozitivni, saj tako oddajamo boljšo, debelejšo in čistejšo avro, zaradi katere v življenju privlačimo boljše, lepše in bolj pozitivne stvari.

Če imamo zlato avro …

Zlata avra običajno označuje eno od dveh možnosti. Ali se odpira naše srce ali pa teče vanj energija sočutja. Kakorkoli, zlata svetloba je običajno povezana s soncem.

Pa vendar obstaja še veliko drugih povezav, ki jih je treba upoštevati. Zlata avra izraža tudi stanje velikodušnosti in zaščite, ki bo obrodilo mir in duševno zdravje. Predstavlja popolno duhovno bogastvo. V večini tradicij pomeni blagoslov razsvetljenja in bivanja. Če je avra zelena ali se zdi zelena, pomeni, da se telo osebe zdravi in počasi odpira zlatim energijam, ki imajo izjemno moč. Zeleni sij pred zlatim označuje drevo življenja.

Svetlo in briljantno zlato avro pogosto povezujemo z angelskimi silami in drugimi bitji svetlobe. Zlato je enakovredno energiji sonca in to je tudi razlog, zakaj se zlato uporablja že tisoče let. Zlato simbolično predstavlja sonce in najvišji vidik sočutja za vsa bitja. Kip Bude je zato zlat. V sanskrtu se srčna čakra imenuje 'anahata' in pomeni nedotaknjeno. Predstavlja neskončno sočutje srca. Srce nikoli ne sodi in ne obsoja. To je odraz bogastva sočutja z našimi dušami skozi svetlobo in duha. Ne pomeni, da je bitje razsvetljeno ali posebno. Ko obstaja, raste in se spreminja, pomeni, da imamo opraviti z višjimi stanji duhovnega razvoja.