Kaj pomeni komunikacija z višjim jazom? Višji jaz je neskončno, vsemogočno, zavestno in inteligentno bitje, ki je resnični jaz nekega živega bitja. Višji jaz smo mi, zavest duše, ki je več kot fizična oblika, kot jo poznamo. Višji jaz smo mi, ki smo večni in neskončni. Višji jaz je verjetno naš najboljši vodnik v pomembnih preizkušnjah na fizični ravni.

Podatki, ki prihajajo iz višjega jaza, ne prihajajo v fizični obliki, a zato niso nič manj veljavni. Večina od nas verjame le tistemu, kar lahko zaznavamo v fizični obliki in najpogosteje ignoriramo ta pomembni vidik nas samih. Sporočila, ki jih prejemamo od svojega višjega jaza so skrivnostna, nejasna in zapletena, še posebej, če pridejo v sanjah. Pametno jih je zapisovati, saj se pogosto zgodi, da  se njihov pomen razjasni, ko jih zapišemo. Sporočila lahko pridejo v obliki občutkov, besed ali slik. Ne zanemarjajmo intuicije ali občutkov 'iz trebuha'. Včasih nam ravno ti občutki narekujejo, kaj storiti v določeni situaciji. Višji jaz pa je sposobnost, da ločimo med sporočili, ki izvirajo iz ega in med sporočili, ki so resnični glasovi višjega jaza.

Toda kako vemo, da sporočila niso samo plod naše domišljije? Tukaj je odgovor. Če občutimo tesnobo, strah, napetost, jezo itd., potem to pomeni, da imamo opravka s svojim egom. Ego ustvarja strah ob bolečini. To je tisto, kar pozna. Če občutimo ljubezen, lahkotnost, energijo in srečo, potem se pogovarjamo z višjim jazom. To je čista energija, brez porekla in brez konca. Naš višji jaz je brezplačen, vesel in ljubeč.