Ljudje, ki nosijo in uporabljajo kristale, se zavedajo, da jim kristali dajejo moč, ki jo povezujejo z neko višjo silo, kar je tudi del eteričnega zdravljenja. Zdravljenje s kristali, kristaloterapija, je holistična metoda zdravljenja, ki se osredotoča na posameznika kot celoto, ne zgolj na simptome bolezni. Cilj terapije je, da vrne ravnotežje in celovitost na čustvenem, fizičnem in duhovnem nivoju. Minerali in kristali odsevajo tisto, kar imamo v telesu – od železnih kristalov, ki jih imamo v krvi, do mineralov, ki jih imamo v kosteh. Minerali, ki rastejo v zemlji, imajo močno energijo, v njih so naravne elementarne moči, ki so se oblikovale in kopičile milijone let. Najstarejši kristal je star 4,4 milijarde let, našli pa so ga v enem od rudnikov v severozahodnem delu Avstralije.

Kamne za najpogostejše bolezni je izbrala medijka in kristaloterapevtka Metka Pinter (031/002-033).

ALERGIJE – rubin, turmalin

ARTRITIS – tigrovo oko

ANEMIJA – turmalin, turkiz

DEBELOST – eliksir iz 7 kristalov

GLABOVOL – turmalin (polagamo na obolelo točko)

GINEKOLOŠKE TEŽAVE – rubin

HORMONSKE TEŽAVE – rubin fuksit v kombinaciji s kristalnim eliksirjem

SLADKORNA BOLEZEN – pirit, turkiz

TEŽAVE S PROSTATO – rubin

TEŽAVE Z JAJČNIKI – rubin, malahit

RUBIN – uspešno zdravi anemijo, visok krvni tlak, bolezni srca in ožilja. Spodbuja presnovo, prebavo in timus, zdravi vranico in oči, krepi imunski sistem, učinkovit je pri infekcijah. Umirja jezo, spodbuja veselje in radost, spretnost in spomin, krepi samozavest in pomaga pri nihanju razpoloženja in nespečnosti. Učinkovit pri glavobolih, malignih boleznih in nočnih morah.

TURMALIN – čisti kri, krepi spomin, živčni sistem in samozavest. Pomaga zdraviti glasilke in grlo, zelo priporočljiv je pri telesni in duševni izčrpanosti. Zmanjšuje apetit in pretirano občutljivost.

ŽAD – uporabljamo pri visokem krvnem tlaku, sladkorni bolezni, pri boleznih srca in ožilja, pri težavah kosti in zob ter ledvičnih obolenjih. Krepi imunski sistem, odpravlja trebušne krče in ščiti pred negativnimi vplivi.

ZLATI KAMEN – uporabljamo pri bolečih sklepih, išiasu, protinu, oteklinah. Prinaša modrost, optimizem, razumevanje in zvestobo. Pomaga pri novih začetkih, uresničitvi želja in doseganju zastavljenih ciljev.

TURKIZ – krepi srce, krvni obtok in mišični sistem, zdravi oči in očesno mreno, pomaga pri anoreksiji. Učinkovit pri glavobolih, težavah s hormoni in bolečih sklepih. Ščiti pred strahovi in slabimi energijami. Umirja v stresnih situacijah. Jača sposobnost komunikacije in izražanja. Povečuje optimizem in izboljšuje počutje.

TIGROVO OKO – krepi sklepe in kosti, čisti jetra, pomaga pri zdravljenju astme, bronhitisa, sklepov in očesnih bolezni. Daje občutek varnosti in harmonije, krepi samozavest in pripomore k uspehu, celo k izboljšanju finančnega stanja.

ROŽEVEC ali ROŽNATI KREMEN – ugodno vpliva na srce in ožilje, pomaga pri celjenju ran in zaraščanju brazgotin, zdravljenju glavobolov in migrene. Spodbuja domišljijo in ustvarjalnost in jača intelektualno moč. Vrača samozaupanje in ljubezen in pomaga odpuščati. Ugodno deluje pri nihanju razpoloženja, pretiranem čustvovanju, jezi in vzkipljivosti. Primeren tudi za dojenčke.

PIRIT – pomaga čistiti dihalne poti, krepi krvni obtok in poveča oskrbo krvi s kisikom. Spodbuja vedrost in optimizem.

MALAHIT – polaganje malahita na prizadeto mesto ublaži revmo in astmo. Ker vsebuje velik delež bakra, ga v obliki eliksirja uporabljamo za razstrupljanje, zmanjšanje kislosti in spodbujanje delovanja jeter. Pomaga tudi pri slabokrvnosti, motnjah v pigmentaciji, pri infekcijah in alergijah, motnjah v okušanju.

Pri iskanju najprimernejšega kristalov in mineralov nam najbolje pomaga kristaloterapevt. Izbor je odvisen od vrste zdravstvenih težav, pa tudi osebnosti človeka, ki bo kristal nosil.

Kristale imamo pri sebi. Čistimo jih pod tekočo vodo vsakič, ko jih uporabimo. Tiste, ki jih nosimo ves čas na sebi, pa vsaj enkrat tedensko.

 

Kristalni eliksir

Eliksir vnašamo z vodo direktno v telo. Odpravlja težave na mentalni in fizični ravni. 

Priprava:

Izbrane kristale in minerale operemo pod hladno tekočo vodo. Damo jih v litrski vrč in jih prelijemo z vodo. Pustimo stati najmanj dvanajst ur. 

Uživanje:

Eliksir pijemo čez cel dan. Na tešče spijemo dva do tri decilitre, zadnja dva decilitra pred spanjem. Najbolje, da spijemo do dva litra, poleti do tri.

  • napolni nas z energijo in svežino za cel dan,
  • izboljša umske sposobnosti,
  • razstrupi telo,
  • okrepi imunski sistem,
  • uničuje bakterije in viruse,
  • zmanjšuje stres,
  • uravnava telesno težo,
  • zmanjšuje bolečine.

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si