Danes se začenja obdobje spomladanskega enakonočja, ki nam prinaša priložnost, da spustimo vse staro in naredimo prostor novemu. Pomembnosti tega dne, so se zavedali že naši predniki in različne kulture so se strinjale, da so energije v tem času še posebej močne.

Dan in noč sta enako dolga in to nas opomni na ravnovesje svetlobe in teme. Ponazarja dualnost v vsem kar je. Jing in jang. Sonce in dež. Vzponi in padci.

Dan je nato iz dneva v dan daljši, svetloba se povečuje, narava prebuja svojo življenjsko moč, kar nam pokaže s prvimi pomladnimi cvetovi zvončkov, trobentic in drugih čudovitih cvetlic. Prav tako kot v naravi, pa se tudi v ljudeh prebuja želja po prenovi, obnovi, ljubezni, rasti.

Pomladni ekvinokcij je čas praznovanja prihoda pomladi - novega življenjskega cikla narave in s tem tudi novega življenja v nas samih. Vlada mu boginja Ostara, ki je boginja pomladi in plodnosti, zato energije v tem času izjemno podpirajo manifestacijo, uresničevanje želja in novih idej.

To je čas novih začetkov, saj nas na vseh področjih energija pri tem podpira. To je tudi idealen čas, da ideje, o katerih smo razmišljali čez zimo, posejemo in spravimo v življenje.

Ko posijejo prvi toplejši sončni žarki, se običajno lotimo spomladanskega čiščenja doma. Čutimo, da nam nov letni čas prinaša nekaj novega, svežega in intuitivno začnemo s pospravljanjem svojega doma. To pa zato, ker vemo, da je potrebno najprej prečistiti staro energijo, da lahko v svoje življenje privabimo novo.

Uporabite moč tega obdobja tako, da:

  • izpraznite omare in podarite obleke, ki jih niste oblekli že več let. Naredite generalno čiščenje svojega doma, očistite okna in odstranite pajčevine. Spraznite predale in se znebite vse navlake, ki ste jo shranili za vsak primer, če bo kdaj prišla prav. Če v enem letu ni prišla prav, najverjetneje nikoli ne bo.
  • Na koncu dom prečistite tudi energetsko. Prižgite dišečo palčko, sveti les ali beli žajbelj in odprite okna. Povabite svetlobo in novo energijo v svoj dom.

Da lahko resnično odpremo vrata novi energiji, pa moramo poleg zunanjih prostorov, prečistiti tudi naš notranji dom:

  • Na list papirja zapišite vse, česar se želite osvoboditi. Zapišite vse misli, čustva, omejujoča prepričanja in vzorce, ki vas le omejujejo. Na papir izlijte vso staro žalost, jezo, zamere in vse kar vam ne služi več. Ta list zažgite in se osvobodite. Če čutite, da imate z ljudmi kakšne nerazrešene odnose ali v sebi tiščite neizrečene stvari, razrešite vse to. Odpustite in pustite preteklost za seboj.
  • Privoščite si kopel, v katero ste nasuli sol in prečistite tudi svoje energijsko telo.
  • Na nov list papirja zapišite svoje želje, ideje in vse kar želite ustvariti in uresničiti v svojem življenju. Postavite ga na vidno mesto, naj vas vsak dan opominja na tisto, kar je vam pomembno.
  • Pojdite v meditacijo, Vesolju predajte svoje želje in posadite seme. Nato pa vsak dan naredite vse potrebne korake, da bo to seme vzklilo in pognalo trdne korenine.
  • Pojdite v naravo in izrazite hvaležnost boginji Ostari in energijam pomladi, ki vas podpirajo pri novih začetkih. V zameno za njihovo podporo, naredite nekaj lepega za naravo. Poberite smeti sredi gozda, nahranite ptičke ali pošljite ljubezen živalim, rastlinam in planetu. Narava vam bo hvaležna in vaša duša prav tako.

Želim vam čudovit prehod v nov življenjski cikel. Naj bo lahkoten, radosten in veličasten.

Monika Radič, certificirana vaditeljica joge smeha, meditacij, reiki mojstrica in učiteljica, praktik ThetaHealinga (basic, advanced, Manifesting and Abundance) ter Access Consciousness Bars praktik.

www.sijem.si

 

 

 

 

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si