Številni zahodni astrologi se pri razlagi natalne karte bolj osredotočajo na psihološko analizo človeka in manj na predvidevanje možnih posledic njegovega delovanja.

V tradicionalni indijski kulturi je bilo zaupanje v razlagalce djotiša tako veliko, da so ljudje brez vprašanj sprejemali njihove nasvete. Zato so se indijski vedski astrologi na svetovanjih bolj kot razlagi posameznikove psihologije, posvečali predvidevanju možnih dogodkov v prihodnosti in razlagi preventivnih ukrepov, s katerimi človek lahko vpliva na posledice svojega preteklega delovanja.

Danes je djotiš vse bolj prisoten tudi v zahodnem svetu, ki je vajen življenje dojemati na analitičen način, skozi spoznanja znanosti. Zahodni človek potrebuje umsko utemeljene odgovore na svoja vprašanja, da bi jih lahko sprejel za svojo resnico. Ko si zna razložiti, kako njegovo notranje doživljanje sebe in sveta vpliva na njegovo življenje, lažje razume, da lahko s spremembo samega sebe spremeni tudi svojo prihodnost.

Zato sodobni djotiš danes ponuja celovit pristop k človeku, ki vključuje:

Ø  razdelano psihološko analizo,

Ø  razlago o tem, kakšna bi lahko bila posameznikova prihodnost in

Ø  znanje, s katerim si posameznik lahko sam izbira svojo prihodnost.

Dve astrologiji – dva različna astrološka znaka

Zahodna astrologija za vaše osebno astrološko znamenje vzame znamenje, v katerem je Sonce v trenutku vašega rojstva.
Djotiš na drugi strani pa ljudi ne razvršča v skupine glede na znak, v katerem je Sonce. Vloga osebnega astrološkega znaka v djotišu pripada znamenju, ki je bilo v trenutku vašega rojstva na vzhodnem obzorju, t. i. ascendentu.

V obeh astrologijah, tako v indijski kot v Zahodni, se zodiak začenja s prvo stopinjo Ovna in konča z zadnjo stopinjo Rib. Nista pa si astrologiji enotni glede tega, kako določiti prvo stopinjo Ovna. V sideralnem zodiaku indijske astrologije se začetek zodiaka, torej prva stopinja Ovna, dejansko ujema s prvo stopinjo astronomskega ozvezdja Ovna. V tropskem zodiaku Zahodne astrologije je prva stopinja Ovna določena s točko, v kateri je Sonce na dan pomladanskega enakonočja. Zaradi teh zakonitosti lahko deluje astrologija. Vedski rišiji ali modreci so bili odlični astronomi. Proučevali so planete našega osončja, njihovo gibanje in medsebojne odnose. Tistemu, kar se dogaja na nebu, so pripisali simbolne pomene, vzete iz človekovega življenja, in razvili občudovanja vredno znanje o zakonitostih mikrokozmosa, tj. o življenju človeka.

Ko v vedski astrologiji djotiš govorimo o planetih, torej ne gre za to, da bi imeli planeti konkreten vpliv na nas; vsaj ne takšnega, ki bi ga lahko pojasnjevali z delovanjem gravitacije ali drugih fizikalnih sil. Planeti imajo le simbolni pomen in odslikavajo posamezne vidike našega življenja. Gibanje planetov in odnosi, v katere planeti vstopajo, so znamenja, ki kažejo, kdaj in kako bo nekaj v našem življenju dejavnejše oziroma kdaj in zakaj ne.

Več v tiskani izdaji revije

ZA BRANJE VAŠE KARTE pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Pripišite, da ste naročnik na revijo PREVENTIVA in priznali vam bodo 10-odstotni popust na svetovanje v avgustu.

V vsaki številki PREVENTIVE bo Vanja z nami delila praktične izkušnje in poglede na določeno temo, zato jo spremljajte. Na revijo se lahko naročite na tej spletni strani (zavihek postanite naročnik) in sicer bodisi na spletno, bodisi na tiskano izdajo. Za 12 številk oziroma 1440 strani na leto boste odšteli le 29,90 EUR.

 

 

 

 

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si