“S pozornostjo se bomo potopile v svoje spolne organe, jim dovedle potrebno energijo, jih prehranile, nežno odstranile posledice stresa iz telesa in začutile moč spolne energije, ki je tudi naša osnovna energija, nujno potrebna za naše delovanje in kreativnost!” je uvodoma dejala Tadeja Godec in začela naše malo skupinsko popotovanje Diha v maternico, kot ga je poimenovala.

Dobri dve uri nas je sedem deklet, s Tadejo vred, izvajalo taoistične tehnike, stare več tisoč let. “Tehnike so enostavne in delujejo,” je zatrdila Tadeja in nam pojasnila, zakaj so te vaje tako koristne: “Vsi organi in deli telesa morajo biti dobro prekrvljeni in prehranjeni. Le tako lahko opravljajo svojo nalogo. Enako velja tudi za naše spolne organe, to je maternico, jajčnike in nožnico ter ledvici. V današnjem hitrem načinu življenja se zlasti ženske soočamo z velikim izzivom, kako biti zveste same sebi, ob tem pa biti najboljše v službi, doma, otrokom, možu. Tako nevede izčrpavamo telo, zlasti nadledvične žleze. Te utrujene črpajo energijo iz ledvic, ki so po taoizmu vir naše spolne energije. In ta energija upada, žar se izgublja. S taoističnimi tehnikami imamo možnost ohranjati naše spolne organe zdrave, vitalne, pridobimo si več energije. Krila damo naši ustvarjalnosti in strasti. Predvsem pa lahko ženske s tovrstnimi tehnikami začutimo sebe, svoje telo in svojo ženstvenost.”

In res, najprej smo se umirile, sprostile, nežno dihale v maternico, jajčnike in nežno krčile nožnico. Pri tem je potrebna pozornost. Kjer je pozornost, je energija in ta pomaga privleči kri in hranila, ki jih organ nujno potrebuje. “Nekatere boste že prvič začutile utrip maternice ali pa jo videle morda v določeni barvi, morda boste samo čutile in dobile vpogled v vaše organe oziroma v kakšnem stanju so, bodite pozorne,” je pojasnila. Če vaje redno izvajamo vsaj nekaj minut dnevno, obnavljamo spolne organe. Med vajo se krepi spolna energijo, ki jo imamo možnost shraniti v tan tien – tankemu črevesu, kjer jo imajo organi za kasneje na voljo. “To spolno energijo, ki jo začutimo, povežemo še s srcem, s srčno energijo. Noro lepo je lahko, če si le dovolimo,” nas je spodbujala. In res, prav vse smo začutile rahlo valovanje telesa, kot bi nam drhtelo telo. Kot takrat, ko se zaljubimo.

Poleg ključnih vaj za okrepitev spolne energije smo naredile še vaje za pospešitev limfe po telesu in nekaj vaj za krepitev mišic medeničnega dna. Popeljala pa nas je tudi v kratko meditacijo, v kateri smo z zlato svetlobo prežarčile še vse ostale organe: jetra, vranico, srce in pljuča, ki so tudi zelo veseli naše pozornosti.

Tudi tokrat nas je vseskozi, kot pri vseh njenih ostalih terapijah, spremljal vibracijski aparat Orion, narejen po zamisli Nikole Tesle, ki je še dodatno krepil in prečiščeval naše energetsko in fizično telo! Aparat Orion deluje v štirih fazah. V prvi obnavlja naše meridiane – energijske poti in uravnoveša čakre; v drugi fazi pomaga pri obnavljanju genov; v tretji obnavlja naše celice; v četrti pa nam z blagim valovanjem prečisti misli, da so jasne in čiste. “Valovanje aparata pripomore k izboljšanju ravnovesja in harmonije v našem fizičnem in energetskem telesu,” je povedala Tadeja. Drage ženske, vzemite si čas zase in okrepite spolno energijo. Ne le ve, verjemite mi, vesel bo tudi vaš partner.

Tadeja sicer izvaja še refleksno masažo stopal, japonski naravni lifting obraza, lomi lomi masaže, energijske terapije, tibetansko refleksno terapijo vratu in glave, access bars in druge terapije za lahkotnejši, zdrav korak v nov dan. Več na: http://www.tadejagodec.si.

Barbara Černe