Poletje pomeni igranje! In za številne med nami je to idealen čas za oddih z našimi najboljšimi štirinožnimi prijatelji. Ne glede na to, ali ste izkušen popotnik ali priložnostni najemnik avtodoma, vam bodo spodnji nasveti zagotovo v pomoč. Pripravite opremo za psa, raziščite kamp in se zabavajte.

Spoznajte osebnost vašega psa

Preden se odpravite na pustolovščino v divjini, ocenite, kako je pes pripravljen na dogodivščino. Imate lovskega psa? Potem je najboljše, da se odločite za sproščen izlet in za družinam prijazen kamp. Ali je drzna psička športnica z veliko izkušnjami na prostem? Mogoče je čas, da si vzamete tisti tedenski pohodniški dopust, o katerem ste že dlje časa sanjali. Če niste prepričani, koliko zmore vaš pes, poskusite pred daljšim dopustom narediti kakšen izlet ali piknik, da boste videli, kaj vaš ljubljenček sploh prenese. Prepričajte se, kakšna je ponudba kampov in restavracij ter kakšna je druga psom prijazna ponudba, preden izberete pravo destinacijo za oddih.

Obnovite pasji trening

Ne glede na to, ali ste na poti na podeželje ali v kamp, vaš pes bo potreboval vaš ukaz, če bo prišlo do nevarnosti. Ko boste naleteli na kače, medvede in druge prostoživeče živali, mora pes poznati ukaz 'pusti'. Ne bi bilo slabo, če bi obnovili nekaj osnovnih ukazov, preden se odpravite na potovanje.

Pripravite se na težave

Preden se odpravite na potovanje, psu priskrbite identifikacijsko kartico, uredite cepljenje in pasji potni list, kjer bo zabeležena zgodovina bolezni vašega pasjega prijatelja in vaši kontakti. Narava je lahko nepredvidljiva in prav takšni so lahko tudi psi, zato je prav, da ste na vse pripravljeni. S sabo vzemite:

 • ruto ali krpo za začasno ovijanje gobca
  • pinceto in majhno posodo z mineralnim oljem za odstranjevanje klopov
  • preklopno odejo (termo odeja) za zdravljenje šoka ali mraza
  • komplet zložljivega orodja (ki naj vsebuje tudi klešče z iglo za izločanje velikega trna ali drobnega peresa)
  • pasje čevlje za zaščito poškodovanih tac (delujejo tudi otroške nogavice!)
  • majhno knjigo prve pomoči z navodili za zdravljenje hišnih ljubljenčkov
  • ime, telefonsko številko in navodila za pot do bližnjega veterinarja ali ambulante za nujne primere

Pripravite malo prtljage

Taborjenje s psom pomeni, da ste pripravljeni na vse, a to še ne pomeni, da morate s sabo vlačiti veliko krame. S sabo pa le vzemite:

 • namensko plastenko za vodo za pse in lahke posode za hrano in vodo (ne pozabite vzeti priročnega sistema za filtriranje vode
  • pasji nahrbtnik za dnevne pohode
  • spalno blazino in odejo, ki nudi udobje vašemu psu
  • odsevni povodec ali ovratnik in utripajočo luč

Upoštevajte bonton

Ko pridete v kamp, je pomembno, da mislite na ostale. Psa imejte na povodcu ali naučenega, da se ne bo klatil od soseda do soseda. Pobirajte in pravilno odlagajte pasje odpadke. Za optimalno varnost in užitek naj bo pes vedno blizu vas. Nikoli ga ne pustite brez nadzora ali zaprtega v avtu, kampu ali ko greste na izlet. Ne pozabite, da se vremenske razmere lahko spremenijo, da se lahko pojavijo divje živali in da se lahko pojavijo številne druge nepredvidljive situacije. Če je vaš pes treniran, je lahek prenosen zaboj iz tkanine nepogrešljiv dodatek k vaši opremi!

Zabavajte se!

Taborjenje s psom je odličen način, da pobegnete od stresa in se povežete s svojim najboljšim prijateljem. Daleč stran od žarečih zaslonov in motenj boste s pravim poznavalcem odkrili znamenitosti, zvoke in vonj narave. Nič ni lepšega kot spanje v šotoru skupaj s pasjim prijateljem, medtem ko se v ozračju še vedno zadržuje vonj po slastni večerji ob ognju. Z malo priprave boste s psom uživali ob poslušanju klica divjine.

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si