Pisarna na vsakem koraku

Mladi podjetniki se velikokrat srečajo s težavo, da si na začetku njihove podjetne poti ne morejo privoščiti svojih ali najetih poslovnih prostorov ali prostora za srečanja s strankami, saj to običajno predstavlja velik del fiksnih stroškov.

Pred enako dilemo sta se znašli tudi ustanoviteljici podjetja Opti.Space Apolonija Kurent Lebar in Sabina Veronika Golob. “Smo kot Airbnb, za razliko, pa smo namenjeni oddajanju poslovnih prostorov oziroma za vse prostore namenjene dejavnosti,” na kratko svojo platformo opiše Golobova. “Preko spletne platforme omogočamo, da lahko ljudje rezervirajo prostor za svojo dejavnost na točno določen dan in uro in tako plačajo prostor samo za čas, ki ga dejansko uporabljajo,” novo platformo opisujejo ustanoviteljice. Na Opti.Space lahko oddamo ali najamemo pisarne, sejne sobe, prostore za sprejem strank, dvorane, telovadnice …

V zadnjih letih se koncept deljenja virov močno uveljavlja v svetu. Po večjih mestih že lahko zasledimo različne oblike “car sharinga”, različnih “co-working” pisarn … saj je le takšen model vzdržen za mlade podjetnike in ustvarjalce, da finančno zmorejo takšno breme. Če vzamemo primer pisarne, je le ta običajno zasedena 8 ur na dan, ostalih 16 ur ni v uporabi, stroški pa zaradi tega niso manjši. Opti.Space rešuje to težavo na način, da se pisarna uporablja tudi takrat, ko se drugače ne bi. Najemniki si na ta način zagotovijo ugoden prostor za delo, takrat ko ga potrebujejo, najemodajalci pa zmanjšajo stroške in tudi pomagajo drugim.

“Sistem je že živ, sedaj pa delamo na pridobivanju ponudnikov prostorov,” svoje delo opisuje Golobova. Platforma je bila zagnana letos junija, tako da je vse to šele začetek.

Vir: https://ce-sejem.si

Foto: Nik Skerbiš