Zeliščno milo je tisto, ki je narejeno iz 100 odstotkov rastlinskih olj (brez živalskih proizvodov, kot so loj, ki se uporabljajo v večini komercialnih mil). Je pravo milo, ne kemični detergent. Je biološko razgradljivo in zemlji prijazno.

Zeliščnemu milu lahko dodamo različna zeliščna eterična olja. Morda vam je všeč pomarančni cvet, s katerim čistite tla v kopalnici in poprova meta v vaših jedeh. Veliko je ljudi, ki imajo radi vonj po limoni v kopalnici in vonj po sivki na perilu. Vsako olje ali zelišče ima svoje lastnosti. Na primer: evkaliptus deluje antimikrobno, kamilica pa sprošča. Možnosti so neskončne ..

Šampon: uporabimo milo tudi kot šampon. Razvajajte glavo in lase. Zmešajte milo z vodo v razmerju 1: 3

Pralno sredstvo: s preprostimi sestavinami lahko naredimo svoj pralni prašek. Prihranimo denar in naredimo prijazno uslugo okolju.

Čistilo za kad: iz sode bikarbone in zeliščnega mila naredimo čistilne ploščice za kopalnico in wc. V razpršilko dajmo zeliščno milo in vodo v razmerju 1:3. Poškropimo področje, ki ga želimo očistiti, z mešanico v pršilki. Pustimo stati uro, dve, nato pa umazanijo odstranimo z gobico.

Rešitev za tla: 2 do 3 čajne žličke zeliščnega mila zmešajmo z polnim vedrom vode. Poškropimo po tleh in obrišimo tla do sijaja.

Čistilo za posodo: milo za roke zmešajmo z zeliščnim milom v razmerju 1:1.

Detergent za pomivalni stroj: naredimo lastno tekoče pomivalno sredstvo, ki je poceni in okolju prijazno.

Polnilo za milnik: ročni milnik lahko napolnimo z mešanico vode in mila v razmerju 4:1.

Milo za telo: naredimo si kopel za telo. Milo razredčimo z vodo v razmerju 2:1.

Šampon za pse: kar je dovolj dobro za vas, je še boljše za vašega ljubljenčka! Uporabite isto razmerje, da bi naredili kopel za ljubljenčka.

Zobna pasta: milo lahko uporabimo tudi namesto zobne pase. Čisto milo je veliko boljše za zobe, saj ne vsebuje škodljivih kemikalij. Dodajmo nekaj kapljic mila na mokro ščetko in dobro zdrgnimo.

Vegansko čistilo: naredimo preprosto vegansko čistilo, da očistimo izdelke. Dodamo 1 žlico zeliščnega mila v 2 skodelici vode. Mešanico dajmo v bližino pomivalnega korita.

Čistilo za preproge: končno naredimo lahko še učinkovito čistilo za preproge. Zmešajmo 1/4 skodelice mila v skodelico vode. Postavimo v mešalnik in pustimo, da nastane trd sneg. Uporabimo namesto drugih čistil za preproge.