Potrebujemo:

  • 1,5 skodelice neslane piščančje juhe
  • 1,5 skodelice manj mastnega mleka
  • 1 skodelica nekuhanega tefa
  • ½ žlice soli
  • 50 gramov drobljene gorgonzole
  • ¼ skodelice kisle smetane
  • ¼ čajne žličke črnega popra
  • ¼ skodelice v posodi prepraženih češnjevih paradižnikov
  • svež timijan

 

V manjši posodi zmešajmo piščančjo juho in mleko ter zavrimo. Vmešajmo tef in solimo.

Pokrijmo in rahlo vrimo 20 minut, dokler se voda na vpije, občasno premešajmo. Posodo odstranimo s štedilnika. Vmešajmo drobljeno gorgonzolo, kislo smetano in poper. Mešanico tefa razdelimo na 6 krožnikov, pokrijmo s prepraženimi paradižniki in potresimo s svežim timijanom.