Koleraba preprečuje anemijo, pospešuje presnovo, telesu zagotovi hranila in zmanjšuje CRP, beljakovino, ki je pri zdravih osebah prisotna v zelo nizkih ravneh.
Začinjene testenine s kolerabo
Potrebujemo:
- 2 do 3 kolerabe
- 4 kuhane in ohlajene rezance
- ½ jalapeño paprike
- ½ narezanega avokada
- koriander, baziliko in meto
- peščico zdrobljenih arašidov
- rezine limete
- tofu ali beljakovine po izbiri
Preliv:
- sok in olup ene limone
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici riževega kisa
- 1 strok česna, mletega
- 1 žlico mletega ingverja
Zmešamo sestavine za preliv. Če želimo, olupimo kolerabo in jo narežemo na tanke rezine. Prelijemo jo s prelivom in čilijem. Pustimo stati kakšne pol ure. Marinirano kolerabo zmešamo z rezanci, avokadom, zelišči in drobljenimi mandlji. Postrežemo pri sobni temperature, z dodanimi rezinami limete.