Potrebujemo:

  • 3–4 očiščene kose piščanca
  • 8 skodelic vode
  • 2 čajni žlički soli

 

Bazilikin pesto: 

  • 1 skodelico sveže bazilike
  • 2 žlički orehov
  • 1/4 žličke soli
  • 1/4 žličke popra
  • 1 strok česna
  • 1 žličko limoninega soka
  • 1/3 skodelice oljčnega olja
  • 1/4 skodelice naribanega parmezana

 

Piščanec:

  1. V ekonom lonec dajmo 2 žlički fine morske soli in 8 skodelic hladne vode. Previdno spustimo celotne piščančje prsi v vodo. Prepričajmo se, da voda pokriva vsaj 90 % piščanca.
  2. Zaprimo pokrov, prepričajmo se, da je zatesnjen in kuhajmo pod visokim pritiskom.
  3. Po 20 minutah previdno odprimo pokrov.
  4. Odstranimo piščanca in poskrbimo, da se osuši. Kose postavimo na pekač. Poskrbimo, da bo notranja temperatura dosegla 72 ° C. Celotnega piščanca postavimo na največjo vročino za 5–15 minut, dokler koža nekoliko ne porjavi.

 

Za pesto:

Baziliko, orehe, česen, sol, poper in limonin sok damo v mešalnik in premešajmo do gladkega. Premešano pasto dajmo v skledo in vmešajmo parmezan.