Potrebujemo:
- 3–4 očiščene kose piščanca
- 8 skodelic vode
- 2 čajni žlički soli
Bazilikin pesto:
- 1 skodelico sveže bazilike
- 2 žlički orehov
- 1/4 žličke soli
- 1/4 žličke popra
- 1 strok česna
- 1 žličko limoninega soka
- 1/3 skodelice oljčnega olja
- 1/4 skodelice naribanega parmezana
Piščanec:
- V ekonom lonec dajmo 2 žlički fine morske soli in 8 skodelic hladne vode. Previdno spustimo celotne piščančje prsi v vodo. Prepričajmo se, da voda pokriva vsaj 90 % piščanca.
- Zaprimo pokrov, prepričajmo se, da je zatesnjen in kuhajmo pod visokim pritiskom.
- Po 20 minutah previdno odprimo pokrov.
- Odstranimo piščanca in poskrbimo, da se osuši. Kose postavimo na pekač. Poskrbimo, da bo notranja temperatura dosegla 72 ° C. Celotnega piščanca postavimo na največjo vročino za 5–15 minut, dokler koža nekoliko ne porjavi.
Za pesto:
Baziliko, orehe, česen, sol, poper in limonin sok damo v mešalnik in premešajmo do gladkega. Premešano pasto dajmo v skledo in vmešajmo parmezan.