Potrebujemo:

  • 1 skodelico posušene kvinoje
  • 1,25 skodelice zelenjavne juhe
  • 1/2 skodelice svežih ali posušenih brusnic
  • ½ do 1 skodelice kopra
  • 2 žlički nasekljane šalotke
  • sol in poper

Za preliv:

  • 2 žlici oljčnega olja ali olja grozdnih pešk
  • 1 strok mletega česna (1/4 žličke)
  • 1 žličko sveže stisnjenega limoninega soka
  • 1 žličko pomarančnega soka
  • 1/8 žličke soli
  • 1/8 žličke črnega popra

Najprej sperimo in osušimo kvinojo. V posodo z vrelo vodo počasi vmešajmo kvinojo in zmanjšajmo ogenj. Dodajmo zelenjavno juho in še enkrat zavrimo. Zmanjšajmo ogenj in vmešajmo ostale sestavine. Medtem pripravimo preliv, in sicer tako, da vse sestavine zmešamo v stekleni posodi. Prelijemo čez rahlo ohlajeno solato.