Česnova juha
Potrebujemo:
- 1 liter vode,
- 3 žličke olja,
- 5 strokov česna,
- lovorjev list,
- 3 liste žajblja,
- 3 krompirje (zrezane na koščke),
- 3 pesti praženih kruhovih kock,
- sol po potrebi.
Lotimo se dela:
V soljeni vodi skuhamo krompir, dodamo sesekljan česen, lovor, žajbelj, olje in krompir. Kuhamo, dokler se krompir ne skuha. Juho nalijemo v posodice in po želji dodamo pražene kruhove kocke ali v juho vmešamo malo brokolija.
Pražen rdeč krompir s česnom
Potrebujemo:
- rdeč krompir, razčetverjen
- 1/4 skodelice stopljenega masla
- 2 žlički mletega česna
- 1 žlička soli
- sok 1 limone
- žlica naribanega parmezana
Lotimo se dela:
- Pečico segrejmo na 175 ° C.
- Krompir dajmo v pekač.
- V manjši skledi zmešajmo stopljeno maslo, česen, sol in limonin sok; prelijmo krompir ter premešamo, da se naredi 'plašč'. Parmezan potresemo čez krompir.
- Pol ure pečemo v pokriti posodi. Čez pol ure odkrijemo in zapečemo do zlato rjave barve.