Rukola je odlična izbira za zdravo telo in oster um.
Potrebujemo:
špagete
limonin sok in limonino lupino
1 čajno žličko nesoljenega masla
1/2 skodelice naribanega francoskega parmezana, dodatno še za postrežbo
1 žlico mlete rdeče paprike
3 rezine pršuta
4 skodelice rukole
košer sol
sveže mlet črn poper
Skuhajmo špagete al dente. Osušimo in damo nazaj v posodo, vodo, v kateri so se kuhali, pa prihranimo. Limonino lupino in sok damo v majhno posodo. Na drobno narežimo pol limone in odstranimo koščice. Limonin sok in lupino, maslo in parmezan damo v pol kozarca vode, v kateri so se kuhali špageti. Mešajmo, dokler ne dobimo goste paste. Dodajmo mleto rdečo papriko, pršut, rukolo in limonine rezine. Začinimo s soljo in poprom, posujmo s parmezanom in postrezimo s špageti.