by Manca Cvetko

Potrebujemo:

Biskvit:
15 dag kvinojine moke
15 dag kokosovega olja
15 dag temne, 80% čokolade
15 dag kokosovega sladkorja
6 jajc
žlica kokosove smetane
1/2 male žličke vanilije v prahu
1/2 bio pecilnega praška/vinskega kamna

Nadev:

pretlačene marelice, ki smo jih 5 minut segrevali

Glazura:
10 dag temne čokolade
10 dag kakavovega masla

Pripravimo:

Biskvit: Nad segrevano vodo v posodi raztopimo nalomljeno čokolado, kokosovo smetano in kokosovo olje. Rahlo vmešamo kokosov sladkor, vanilijo in na koncu stepene rumenjake. Posebej stepemo beljake, bio pecilni prašek vmešamo v moko. V čokoladno zmes z rumenjaki  izmenično rahlo vmešavamo beljake in moko. Zmes zlijemo v tortni model, ki ga oblozimo z naoljenim peki papirjem. Pečico segrejemo na 175 stopinj. S peki papirjem  model tudi prekrijemo. Pečemo približno 45 minut. Ohlajen biskvit prerežemo enkrat ali dvakrat po višini. Vsako plast premažemo na debelo z domačo marelično marmelado.

Glazura: Nad vodo v posodi raztopimo čokolado in kakavovo maslo. S tem prelijemo torto, okrasimo z naribano čokolado, jagodami in rastlinsko smetano.