Potrebujemo:

1 jogurtov lonček ne kuhane ajdove kaše

1 liter riževega mleka

250 g mletih mandljev

150 g lešnikov

Herbalife šejk, pirino moko

čokolado za oblivanje

 

Ajdovo kašo namočimo v riževem mleku za 5 minut, nato jo kuhamo do mehkega zrnja (okoli 10 minut). Medtem, ko se ajdova kaša hladi naredimo testo, ki mora biti krhko (navodilo spodaj). V ohlajeno kuhano kašo dodamo mlete mandlje in zmešamo vse skupaj s paličnim mešalnikom. Ohlajeno testo natrgamo in ročno vmešamo med kašo in druge sestavine. Stresemo v servirno posodo in postavimo v hladilnik za okoli 30 minut da se strdi, oblijemo po vrhu s čokolado in posujemo lešnike v koščkih.

Kako pripravimo testo s pirino moko:

V posodo damo 150 g pirine moke, 1 pecilni prašek,  150 ml vode in eno banano za sladkobo. Vse skupaj zmešamo in damo v pečico na 200 °C za pol ure. 

 

 

 oglasno sporočilo