Potrebujemo:

1 jogurtov lonček ne kuhane ajdove kaše

1 liter riževega mleka

250 g mletih mandljev

150 g lešnikov

Herbalife šejk, pirino moko

čokolado za oblivanje

 

Ajdovo kašo namočimo v riževem mleku za 5 minut, nato jo kuhamo do mehkega zrnja (okoli 10 minut). Medtem, ko se ajdova kaša hladi naredimo testo, ki mora biti krhko (navodilo spodaj). V ohlajeno kuhano kašo dodamo mlete mandlje in zmešamo vse skupaj s paličnim mešalnikom. Ohlajeno testo natrgamo in ročno vmešamo med kašo in druge sestavine. Stresemo v servirno posodo in postavimo v hladilnik za okoli 30 minut da se strdi, oblijemo po vrhu s čokolado in posujemo lešnike v koščkih.

Kako pripravimo testo s pirino moko:

V posodo damo 150 g pirine moke, 1 pecilni prašek,  150 ml vode in eno banano za sladkobo. Vse skupaj zmešamo in damo v pečico na 200 °C za pol ure. 

 

 

 oglasno sporočilo

Preberite še več člankov - Recept tedna

Tajča svetuje: Čemaževe palačinke

Čemaž ali divji česen vsebuje ogromno zdravilnih snovi, uporabljamo pa ga lahko namesto česna. Če si še niste naredili čemaževega pesta, pa lahko iz svežega čemaža pripravite palačinke. Čemaževe...

Omleta s šparglji

Šparglji imajo veliko hranil in malo kalorij. Primerni so za sladkorne bolnike in vse, ki bi želeli shujšati. Imajo ogromno vitaminov in balastnih snovi, ki spodbujajo presnovo in delovanje ledvic....

Maroški kuskus s korenčkom

Korenje ima ne le visoko hranilno vrednost, ampak ogromno vitaminov in mineralov. Poln antioksidantov je pomemben za krepitev imunskega sistema in s tem za obrambo pred virusi. Potrebujemo: 3...

Špageti z rukolo

Rukola je odlična izbira za zdravo telo in oster um. Potrebujemo: špagete limonin sok in limonino lupino 1 čajno žličko nesoljenega masla 1/2 skodelice naribanega francoskega parmezana, dodatno še...

Ruska juha z rdečo peso

Boršč bi klasični narodni jedi rekli v Rusiji, Ukrajini, na Poljskem, v Romuniji in Moldaviji, če bi bilo notri še goveje ali svinjsko meso. Ime izhaja iz staroslovanske besede »бърщь«, ki pomeni...

Razstrupljevalni napitek iz peteršilja

Peteršilj je prehranska elektrarna , polna vitaminov A, B, C in K ter mineralov (železa in kalija). To smaragdno zeleno zelišče pomaga zmanjševati zadrževanje vode in napihnjenost (edem), brez da bi...

Kisle kumarice s kurkumo in česnom

Kumarice vsebujejo pomembna hranila, kot na primer vlaknine, vitamin K in celo probiotike. Za vas smo pripravili recept, kako narediti kumarice, ki so bolj zdrave kot kupljene v trgovini, saj...

Namesto mesa in rib: konopljini polpeti

PRESNI KONOPLJINI KREKERJI 200g konopljinih semen konopljino olje malo vode sol poljubne začimbe (rožmarin, majaron, kumina...) Semena čez noč namočite. Nato jih zmeljete v mešalniku skupaj z oljem,...

Solata iz kvinoje, brusnic in kopra

Potrebujemo: 1 skodelico posušene kvinoje 1,25 skodelice zelenjavne juhe 1/2 skodelice svežih ali posušenih brusnic ½ do 1 skodelice kopra 2 žlički nasekljane šalotke sol in poper Za preliv: 2 žlici...

Humus iz kopra, limone in bazilike

Potrebujemo: 1 skodelico svežega kopra, drobno nasekljanega (listi) ¼ skodelice sveže bazilike, drobno nasekljane 2 skodelici kuhane čičerike 1/3 skodelice tahini ja 1 žlico oljčnega olja 1 žlico...

Večerja brez glutena: piščanec in pesto

Potrebujemo: 3–4 očiščene kose piščanca 8 skodelic vode 2 čajni žlički soli Bazilikin pesto: 1 skodelico sveže bazilike 2 žlički orehov 1/4 žličke soli 1/4 žličke popra 1 strok česna 1 žličko...

Tef z gorgonzolo

Potrebujemo: 1,5 skodelice neslane piščančje juhe 1,5 skodelice manj mastnega mleka 1 skodelica nekuhanega tefa ½ žlice soli 50 gramov drobljene gorgonzole ¼ skodelice kisle smetane ¼ čajne žličke...

Široki rezanci s papriko

Potrebujemo: 1 čebulo 2 rdeči papriki 2 bučki 400 g širokih rezancev sol poper oljčno olje Na oljčnem olju (lahko tudi ghee maslu) na hitro prepražimo na drobno narezano čebulo, na podolgovate...

Solati s škampi in rukolo

Potrebujemo: oljčno olje 2 stroka česna 1 skodelica belega vina 450 g škampov 500 g špagetov 2 skodelici rukole 1 limona sol poper Špagete skuhamo v slani vodi. Skodelico vode, v kateri so se kuhali...

Kimči

Potrebujemo: 1 srednje velika glava kitajskega zelja 1/4 skodelice soli (košer sol) destilirana oziroma filtrirana voda 1 žlica naribanega česna (5 to 6 strokov) 1 žlica olupljenega naribanega česna...

Solata iz zelja in hrušk

Solata iz zelja in hrušk 1/2 glave zelja, narezane na zelo tanke rezine (okoli 5 skodelic) 3 čvrste hruške 3 žlice rdeče čebule, mlete sok 1 limete 2 žlici sveže stisnjenega limoninega soka 2 žlici...

Pečena koleraba polnjena z mocarelo

Potrebujemo: 60 gramov pšeničnih kosmičev 4 majhne kolerabe 1 čebulo 1 korenček sir z modro plesnijo 4 žlice mocarele 6 žlic sveže naribanega parmezana 350 mililitrov rastlinske juhe sol, poper,...

Solata Buda

Potrebujemo: bučno olje česen kolerabo sol poper vodo žajbelj pistacije Kolerabo očistimo, operemo in narežemo na kocke. Narežemo česen in posujemo kolerabo. Začinimo s soljo, poprom in po želji...