Potrebujemo:

 

3 žlice oljčnega olja
2 skodelici dobro spranega in narezanega pora (le svetli deli)
1 žlico limonine lupine
sok polovice limone
3/4 skodelice orehov, grobo sesekljanih in rahlo popraženih
sol in sveže zmlet črni poper po okusu
špagete

 

Pripravimo:

Pristavimo velik lonec z vodo, da zavre. Medtem v ponvi s težkim dnom segrejemo oljčno olje in dodamo por ter malo soli.Mešamo, dokler se por ne zmehča in dokler ni prekrit z maščobo. Počakamo še deset minut, da rahlo potemni. Skuhamo špagete al dente. Skodelico vode, v kateri smo kuhali špagete, prihranimo, špagete pa odcedimo. Dodamo jih poru in zalijemo z vodo, ki smo jo prihranili. Vmešajmo limonino lupino in limonin sok ter posujmo z mletim črnim poprom. Počasi segrejmo in po potrebi še dodamo vodo. Na koncu dodamo orehe in po potrebi dosolimo. Postrezimo.