Potrebujemo:

 

Limonina omaka

1 skodelico peteršilja

½ skodelice koriandra

½ skodelice mete

½ skodelice grobo seseskljane čebule

1 žlico stisnjenega česna

sok 1 limone

⅓ skodelice oljčnega olja

 

Cvetačni zrezki

1 velika glava cvetače

4 žlice estra deviškega oljčnega olja

4 žličke prekajene paprike

sol in sveže mlet poper po okusu

 

Naredimo zeliščno omako: V mešalniku mešamo peteršilj, koriander, meto, čebulo, česen, sok ene limone in oljčno olje, dokler zmes ne postane popolnoma tekoča. Omaka zdrži v hladilniku teden dni.

Naredimo cvetačne zrezke: Cvetačo narežemo na centimeter debele rezine. Iz ene glave dobimo kakšnih 8 rezin. Vsako stran cvetače premažimo z žličko oljčnega olja. Obe strani vsakega kosa potresemo s papriko, soljo in poprom. Zapecimo vsak kos z obeh strani do zlatorumenega, 3–4 minute na vsaki strani. Po dva zrezka (rezini cvetače) prelijemo z zeliščno omako in postrežemo.