Solata iz zelja in hrušk


1/2 glave zelja, narezane na zelo tanke rezine (okoli 5 skodelic)

3 čvrste hruške

3 žlice rdeče čebule, mlete
sok 1 limete
2 žlici sveže stisnjenega limoninega soka
2 žlici oljčnega olja
1 žlica majoneze
1/2 žlice gorčice
1 žlica soli
1 žlica sveže mletega popra

 

Pripravljeno zelje stresemo v posodo, posujemo s soljo in mleto čebulo in premešamo z rokami. Hruške narežemo po dolgem. Potem pripravimo polivko. Sok limete zlijemo v oljčno olje, dodamo majonezo, gorčico, sol in limonin sok. Polivko prelijemo čez zelje in spet premešamo z rokami. Dodamo hruške in sveže mlet poper. Solata naj nekaj časa stoji v hladilniku, da se prepoji z okusom hruške in začimb.