Potrebujemo:

1 srednje velika glava kitajskega zelja

1/4 skodelice soli (košer sol)

destilirana oziroma filtrirana voda

1 žlica naribanega česna (5 to 6 strokov)

1 žlica olupljenega naribanega česna

1 žlica kristalnega sladkorja

2 žlici ribje omake ali soljene paste iz kozic ali 3 žlice vode

1 do 5 žlic rdeče paprike

8 malih rdečih redkvic

4 srednje velike šalotke, na centimeter narezane

 

 

Narežemo zelje po dolgem na enake dele in ga solimo. V posodi ga z rokami premešamo s košer soljo (za mehčanje) ter dodamo toliko vode, da prekrijemo zelje. Pustimo stati uro do dve. Speremo trikrat pod hladno vodo in osušimo zelje. Medtem pripravimo mešanico začimb. V posodo, v kateri smo solili zelje, damo česen, ingver, sladkor, ribjo omako, pasto iz kozic in vodo in zmešamo v pasto. Primešamo še papriko, 2 žlici sladke in 4 pekoče. Zelje vmešamo v pasto, dodamo radič in šalotko. Zmešamo z rokami. Kimči damo v čist kozarec in pustimo na sobni temperaturi fermetirati od enega do pet dni.