Potrebujemo:
1 srednje velika glava kitajskega zelja
1/4 skodelice soli (košer sol)
destilirana oziroma filtrirana voda
1 žlica naribanega česna (5 to 6 strokov)
1 žlica olupljenega naribanega česna
1 žlica kristalnega sladkorja
2 žlici ribje omake ali soljene paste iz kozic ali 3 žlice vode
1 do 5 žlic rdeče paprike
8 malih rdečih redkvic
4 srednje velike šalotke, na centimeter narezane
Narežemo zelje po dolgem na enake dele in ga solimo. V posodi ga z rokami premešamo s košer soljo (za mehčanje) ter dodamo toliko vode, da prekrijemo zelje. Pustimo stati uro do dve. Speremo trikrat pod hladno vodo in osušimo zelje. Medtem pripravimo mešanico začimb. V posodo, v kateri smo solili zelje, damo česen, ingver, sladkor, ribjo omako, pasto iz kozic in vodo in zmešamo v pasto. Primešamo še papriko, 2 žlici sladke in 4 pekoče. Zelje vmešamo v pasto, dodamo radič in šalotko. Zmešamo z rokami. Kimči damo v čist kozarec in pustimo na sobni temperaturi fermetirati od enega do pet dni.