Kristali in Polarix za rešene in zlorabljene živali

»Vsaka žival, še posebej pa taka s težko preteklostjo, potrebuje pomoč, da se nastani v novem domu. Ko jo prvič pripeljete domov, bo morda precej zbegana. Takoj lahko začnete zdravljenje s Polarixom, kamni ali esencami,« piše Bara Hieng, avtorica knjige Domače zdravljenje hišnih ljubljenčkov.

Polarix, ki je odličen za živali v stresu ali nervozne živali, je priporočljivo dnevno za nekaj minut polagati na brahialno glavno čakro, da si pridobimo zaupanje živali. »Četudi ne čutite ali zaznavate te čakre, še posebej pri majhnih hišnih ljubljenčkih, samo dajte Polarix v bližino živali. Pri večjih živalih pa ga polagajte na obe strani živali, kjer se nahaja brahialna čakra. Polaganje Polarixa na to čakro bo prineslo medsebojno zaupanje in mnogo boljše počutje živali v novem domu ter v zunanjem okolju,« pravi Sara Hieng.

Dimni kremen ima pomirjujoč učinek in živali pomaga, da se prilagodi na spremembe. Na fizični ravni bo zelo primeren za živali, ki trpijo za drisko, ki je povezana s stresom.

Žadeit/žad prav tako pomaga živalim, ki so pod stresom zaradi nenadne spremembe, še posebej, če kažejo znake agresije zaradi strahu. Zapomnite si, da je vsaka živalska agresija napram ljudem osnovana na strahu ter da kaznovanje, fizično ali verbalno, vsekakor ni primeren pristop pri takih problemih.

Aventurin je pomemben kristal ali kristalna esenca za zdravljenje zadržanih prstnih odtisov 'pretekle zlorabe', ki sicer z leti ne bo obledela in bo spomin nanjo v določenih situacijah vedno znova obujen.

Če žival kaže znake stiske do točke obrambne agresije, še posebej do določene osebe, uporabimo rožnati kremen ali roževec. To je izredno pomemben kristal za uporabo v teh primerih. »Žival, ki je bila slabo obravnavana s strani naše vrste, ne sme biti grajana, če pričakuje enako obravnavo s strani neznanca, ki se ji približuje,« pravi Hiengova.

Zlato bo uporaben dodatek rožnatemu kremenu in Polarixu v tem kontekstu in bo dejansko stopnjevalo vsako esenco ali stvar, s katero bo uporabljeno skupaj.

»Dobro si je zapomniti, da moramo srčno čakro vedno obravnavati oziroma zdraviti pri vsaki živali, ko pride v naše življenje. In pri odpiranju čakre je Polarix lahko v veliko pomoč,« pojasnjuje Hiengova.

Še en ključni kamen, ki se uporablja za zdravljenje mnogih rešenih in posvojenih živali je hematit. Ta bo pomagal živali, ki je bila travmatizirana in kaže znake skromne vitalnosti oziroma življenjske moči. V tem pogledu je hematit podoben Bachovi cvetni esenci divje vrtnice, ki zelo pomaga živalim, ki so postale apatične in nezainteresirane. Kamen ali njegova esenca bosta namreč imela dvigajoč vpliv na čustveno stanje živali, podobno kot Polarix, če ga nekaj minut dnevno polagamo na korensko čakro.

Več si lahko preberemo v knjigi Domače zdravljenje hišnih ljubljenčkov avtorice Sare Hieng.