Vse energetske meridiane, ki jih imajo ljudje, imajo tudi hišni ljubljenčki. Te energetske poti so približno tam, kjer so na telesu akupunkturne /akupresurne točke. Ker glavni energijski meridiani v živalskem telesu gredo skozi noge (tako kot pri ljudeh), bi bila refleksologija teoretično najbolj koristna zanje.

S praktičnega vidika pa morda ni najbolj učinkovita. Bolj praktična je zagotovo akupresura.

Ker imajo živali podobne energijske poti kot ljudje, je lahko akupresura učinkovit način za uravnoteženje energetskih meridianov ljubljenčka. Akupresurne točke so na okončinah, zato jih je težavno poiskati in masirati, še zlati pri mačkah. Back shu točka je akupunkturna/akupresurna točka na energetskem meridianu mehurja. Nahaja se na obeh straneh hrbtenice pri živali. V teh točkah se pretaka či (ali ki) oziroma življenjska sila energije. Da bi uravnovesili organe, jih okrepili in vzpostavili ravnovesje, je dovolj, da žival masiramo vzdolž hrbtenice na obeh straneh. Če želimo na primer okrepiti ledvice in mehur, masiramo točko UB-23 in UB-28.

Če želimo prebuditi či oziroma življenjsko energijo v živali, jo vsako jutro in večer samo zmasirajmo vzdolž hrbtenice in v oči se bo spet vrnil sijaj.

Negujmo svoj či

Največkrat želimo pomagati drugim ali ljubljenčkom, pozabljamo pa nase. S tem škodimo ljubljenčkom, zato je pomembno, da je naša energija ves čas usklajena. Čeprav imajo živali naravni nagon, da se uskladijo z vibracijo narave, se večino časa ukvarjajo z nami. Dejansko se ukvarjajo s tem, da se uglasijo na našo vibracijo. Nič čudnega ni, če žival prevzame naše tumorje, naše glavobole, naše bolezni in včasih celo smrt. Pomislimo na živali in redno uglašujmo naš ritem. Če naša vibracijska energija ni v harmoniji, lahko to slabo vpliva na našega ljubljenčka.

Dobra novica je, da lahko življenjsko energijo ali či uravnotežimo s pomočjo kitajske refleksologije. Vsak dan naredimo nekaj lepega zase in se razvajajmo. Ali si ne bi želeli, da bi bili tudi naši ljubljenčki zadovoljni?

 

Prijava na e-novice

Vas je naša vsebina pritegnila? Če želite biti na tekočem z novimi podobnimi vsebinami, se prijavite na naše e-novice.

Podpora

Pogoji poslovanja
Načini plačila
Dostava
Vračilo izdelkov

Kontakt z nami

+386 (0)51 635 735
info@preventivarevija.si